FAQ Sanatate

ASIGURARI DE SANATATE

———————————————————————————————————————————————————–
[accordion ]Imi trebuie asigurare de sanatate cand calatoresc la Venetia?

Pentru un sejur in strainatate, cetatenii unei tari membre UE trebuie sa aiba in posesie Cardul european pentru asigurare de sanatate (formularul E111).

La ce imi foloseste asigurarea de sanatate?

Persoanele care au formularul E111 beneficiaza de servicii medicale in tara aleasa ca destinatie, fara a suporta taxele de urgenta pe care le implica acestea.

Cum folosesc asigurarea de sanatate pe teritoriul italian?

In baza formularului E111, la nevoie, puteti beneficia de vizite medicale gratuite, retete medicale si spitalizari in caz de urgenta, acestea din urma fiind, de asemenea, gratuite, daca institutia de sanatate este publica sau daca institutia privata are un acord cu statul italian.

[/accordion]
 

SPITALE SI FARMACII

———————————————————————————————————————————————————–
[accordion ]In cazul unei urgente, cum pot chema ambulanta?

Ambulanta poate fi apelata telefonic la numarul de urgenta 118, apel gratuit. In Venetia functioneaza un serviciu de ambulanta pe apa.

Care este principalul spital din Venetia?

Cel mai important spital din Venetia este Ospedale SS. Giovanni e Paolo (Ospedale Civile). Adresa exacta a acestuia este Castello 6777 iar telefonul la care puteti suna in caz de urgenta este 041-5294111.

Exista farmacii non-stop in Venetia?

Bineinteles! Puteti cauta in ziarele locale care sunt acestea.

[/accordion]
 

TOALETE

———————————————————————————————————————————————————–
[accordion ]Exista toalete publice in Venetia? Cum le gasesc?

In Venetia nu sunt foarte multe toalete publice si, de cele mai multe ori, acestea sunt si foarte bine ascunse. Pentru a le gasi, trebuie sa urmati sagetile de pe pereti sau cele marcate direct pe strada.

Ce program au toaletele publice?

In functie de locatie, unele toalete publice se deschid la ora 07:00, altele la 08:00 iar majoritatea la 09:00. Cele mai multe se inchid la ora 20:00.

Cat costa folosirea toaletelor publice?

Costul unei intrari la o toaleta publica este de 1.50€. Exista si abonamente WC de 5 sau 10€ in baza carora o intrare la toaleta va va costa doar 0.25€.

Daca toaletele publice sunt inchise, ce fac?

In cazul acesta, va puteti intoarce la hotel, daca nu sunteti prea departe, sau puteti apela la toaleta unui local din apropiere. Chiar daca se intrevede si o alta posibilitate, fiti civilizati. Unele dintre stradutele venetiene sunt supravegheate video.

[/accordion]