Hoteluri
FAQ Transport

CUM SE AJUNGE LA VENETIA?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung la Venetia cu avionul?

Indiferent de compania aviatica aleasa pentru zborul spre Venetia, veti ajunge, cel mai probabil, pe unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc regiunea – aeroportul Venetia Treviso (aproximativ 30 km de Venetia) sau aeroportul Marco Polo (aproximativ 12 km).

Cum ajung de la Aeroportul Venetia Treviso la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Venetia Treviso – Mestre – Piazzale Roma (Venetia), plecare sincronizata pentru fiecare zbor. Cost – 5€ dus sau 9€ dus-intors. Pe langa autobuz, puteti apela si la un taxi. Costul aproximativ al drumului este de 70€.

Cum ajung de la Aeroportul Marco Polo la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Marco Polo – Piazzale Roma (Venetia), plecare din 30 in 30 de minute. Cost – 3€ dus sau 5,5€ dus-intors. Cu un taxi, la costul aproximativ de 40€. Pentru a parcurge aceasta distanta pe apa, puteti folosi Alilaguna care, in functie de traseul pentru care optati, costa de la 13€ in sus.

Cum ajung la Venetia cu masina?

Conform www.viamichelin.com, puteti ajunge cu masina la Venetia pe ruta Romania (Timisoara) > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia (Venetia) sau pe ruta Romania (Arad) > Ungaria > Austria > Italia (Venetia).

Care dintre cele doua rute este mai scurta?

Ruta Romania > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia este mai scurta, masurand 1,500 km, in timp ce ruta Romania > Ungaria > Austria > Italia masoara 1644 km. Ca timp petrecut pe drum, diferenta dintre cele doua rute este de aproximativ doua ore.

Care dintre cele doua rute este mai frumoasa?

Aici, lucrurile sunt subiective. Daca doriti sa va va opriti si in Belgrad, alegeti, bineinteles, prima ruta. Daca doriti sa vedeti Budapesta si o parte din Alpii austrieci, alegeti ruta a doua. O varianta multumitoare ar fi sa urmati la dus ruta care trece prin Serbia, Croatia si Slovenia iar la intoarcere, ruta care trece prin Austria si Ungaria.

Cum ajung la Venetia cu trenul?

In functie de locul plecarii, se poate ajunge cu trenul la Venetia pe mai multe rute. Din Bucuresti, se poate merge pe traseul Romania (Bucuresti) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul estimat pentru calatorie este de aproximativ 35 ore. Din Timisoara, poate fi urmat traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Germania (Munchen) > Italia (Venetia), unde durata calatoriei este de aproximativ 25 ore, sau traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul petrecut in tren este de aproximativ 24 ore.


 

TRANSPORT IN VENETIA

———————————————————————————————————————————————————–

Ce mijloc de transport pot folosi pentru a ma deplasa in Venetia?

Cel mai bun mijloc de transport in Venetia este reprezentat de vaporasele ACTV (vaporetti).

Cat costa o calatorie cu vaporetto?

Un bilet valabil 60 de minute costa 6.50€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie.

Ce alte variante de bilete mai sunt?

In functie de traseul pe care doriti sa-l parcurgeti sau de timpul petrecut in Venetia, puteti opta pentru bilete de 12h (16€), 24h (18€), 36h (23€), 48h (28€) sau 72h (33€). Cel mai “lung” bilet este valabil 7 zile din momentul validarii si costa 50€. Aceste bilete sunt valabile si pentru transportul cu autobuzul in zona Mestre si Lido.

Intre ce ore circula vaporasele ACTV?

Vaporasele ACTV circula non-stop. Liniile de zi circula de la ora 08:00 dimineata pana la ora 24:00 in noapte iar pentru intervalul 00:00 – 08:00 aveti la dispozitie liniile nocturne, marcate cu N.

Pot folosi gondola ca mijloc de transport?

Gondola nu poate fi socotita un mijloc de transport viabil pentru ca este, in primul rand, lenta, iar in al doilea rand, scumpa.

Cat costa o plimbare cu gondola?

In functie de momentul zilei, o plimbare de aproximativ 40 de minute cu gondola poate costa intre 80€ (in timpul zilei) si 100€ (seara).


 

CUM SE AJUNGE PE INSULELE LAGUNEI VENETIENE?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung din Venetia pe San Giorgio Maggiore?

Pentru a ajunge pe insula San Giorgio Maggiore, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2.

Cum ajung din Venetia pe Giudecca?

Pentru a ajunge pe insula Giudecca, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2, Linia ACTV Linia 8, Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42.

Cum ajung din Venetia pe San Michele?

Pentru a ajunge pe insula San Michele, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42, de la statia Fondamente Nove.

Cum ajung din Venetia pe Murano?

Pentru a ajunge pe insula Murano, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41, Linia ACTV Linia 42 sau Linia ACTV Linia 13, cu plecare din statia Fondamente Nove, Linia ACTV Linia DM, de la statia Piazzale Roma, sau Linia ACTV Linia 5, de la statia San Zaccaria. In functie de alegerea facuta, calatoria poate dura de la 20 de minute in sus.

Cum ajung din Venetia pe insulele Burano si Mazzorbo?

Pentru a ajunge pe insulele Burano si Mazzorbo, legate printr-un pod, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pe care le puteti lua de la statia Fondamente Nove. Calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Cum ajung din Venetia pe Torcello?

Pentru a ajunge pe insula Torcello, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pana la Burano, si Linia ACTV Linia T, de la Burano la Torcello.

Cum ajung din Venetia pe Lido?

Pentru a ajunge pe insula Lido, folositi una dintre urmatoarele Linii ACTV – ACTV Linia 1, ACTV Linia 8, ACTV Linia 17, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52, ACTV Linia 61, ACTV Linia 62.

CommentsRSS49
1 3 4 5
 1. Buna ziua

  Urmeaza sa plec la Venetia. Ne-am cazat la Hotel Club (Via Villafranca, 1, 30174 – Venezia – Mestre).
  O sa ajung cu avionul pe Aeroportul Marco Polo.
  Imi puteti spune cum pot ajunge acolo (am inteles ca este o statie de autobuz chiar in fata hotelului).
  De asemenea doresc sa aflu si cum pot ajunge de la hotel in Venetia.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Desi aveti mai multe variante pentru a ajunge de la aeroport la hotel, niciuna nu va fi directa sau usoara.

   De pilda, puteti lua de la aeroport autobuzul ACTV nr. 45, care pleaca din ora in ora, a carui penultima statie, D. Tossato – Uffici ASL, este la aproximativ 800-900 metri de Club Hotel, langa un parc comercial care include Auchan si Decathlon (zona industriala). De aici, va trebui sa mergeti pe Via Borgo Pezzana, traversand centura Mestre, si sa faceti dreapta pe Via Terraglio. Mergeti apoi pe Via Terraglio aproximativ 300 de metri pana la intersectia cu Via Villafranca.

   O alta varianta ar fi sa luati autobuzul ACTV nr. 5 sau nr. 15 de la aeroport, cu care veti ajunge la gara din Mestre in cel mult 30 de minute. De aici, puteti lua autobuzul H1, care va ajunge tot in zona parcului comercial, acolo unde are capatul. Puteti continua cu autobuzul H1 – are alt traseu la intoarcere, acesta urmand sa va lase chiar la intersectia cu Via Villafranca, pe Via Terraglio, la statia Terraglio – Caserma Matter.

   Indiferent de varianta pentru care veti opta, ii puteti explica soferului unde vreti sa ajungeti (numele strazii: Via Villafranca sau Via Teraglio) iar acesta ar putea sa va recomande o alta statie de oprire, mai apropiata.

   Pe site-ul hotelului, http://www.club-hotel.it, apare si o alta varianta. Din apropierea garii din Mestre, puteti lua autobuzul extraurban nr. 8 (Marocco-Mogliano), cu care veti ajunge in fata hotelului in numai cateva minute. Coborati la statia Via Terraglio “Villa Salus”.

   Poate cea mai simpla solutie ar fi sa luati un taxi din gara Mestre, care nu ar trebui sa coste mai mult de 10€. Intrebati soferul de taxi cam cat ar costa cursa, inainte de a urca in masina.

   Pentru a ajunge de la Hotel Club in Venetia, intrebati la hotel, pentru ca ei va vor spune, cu siguranta, care este cea mai buna solutie.

 2. Buna ziua. Am cateva intrebari va rog:
  1. Din aeroportul Treviso pana in Marcon (hotel gamma) daca exista transport direct? Si numarul autobuzului daca se poate.
  2.La ce ora este ultimul transport (tren, autobuz) pe care trebuie sa il ajung sa ma intorc din Venetia in Marcon. Va multumesc. Perioada 6 -9 oct.

  • Desi Marcon este mai aproape de Aeroportul Marco Polo, decat Mestre, se pare ca va trebui sa ajungeti mai intai in Mestre pentru a porni apoi spre Marcon.

   De la aeroport, puteti lua autobuzul ACTV nr. 15, cu care veti ajunge la Gara din Mestre (Stazione FS). De aici, puteti lua autobuzul ACTV nr. 9, care pleaca la fiecare 30 de minute spre Marcon. Calatoria de la gara din Mestre pana in Marcon va dura in jur de 45 minute. Va trebui sa coborati la una dintre cele trei statii de pe Viale Trento Trieste, in apropierea Hotelului Gamma. Puteti ruga soferul autobuzului sa va anunte cand va apropiati.

   Pentru a ajunge, apoi, de la hotel in Venetia, puteti lua din apropierea hotelului autobuzul nr. 14 pana la gara din Mogliano (aproximativ 15 minute) iar de la gara din Mogliano, puteti lua trenul pana in Venetia (Santa Lucia). Calatoria cu trenul va dura aproximativ 20 minute iar biletul costa 2.15 €. Trenurile spre si dinspre Venetia sunt destul de dese insa ultimul autobuz nr. 14 pleaca de la gara din Mogliano spre Marcon la ora 18:10. Din centrul Mogliano, insa, aveti autobuze spre Marcon pana in jurul orei 21:00.

   Pentru cel mai scurt/ rapid/ ieftin drum de la hotel pana la Venetia, puteti intreba la receptia hotelului. Atunci cand veti ajunge prima data in Venetia, in Piazzale Roma, va puteti interesa la casele de bilete daca exista un autobuz direct Venetia-Marcon si la ce ora pleaca ultimul autobuz spre Marcon.

 3. se pare ca a intervenit o schimbare in orarul de zbor, si o sa aterizez pe Marco Polo. intrebarile raman aceleasi. Multumeax

1 3 4 5

Leave a Reply

Please note: Comentariul dumneavoastra va aparea dupa ce va fi aprobat de moderator. Nu este nevoie sa il retrimiteti.