Hoteluri
FAQ Transport

CUM SE AJUNGE LA VENETIA?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung la Venetia cu avionul?

Indiferent de compania aviatica aleasa pentru zborul spre Venetia, veti ajunge, cel mai probabil, pe unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc regiunea – aeroportul Venetia Treviso (aproximativ 30 km de Venetia) sau aeroportul Marco Polo (aproximativ 12 km).

Cum ajung de la Aeroportul Venetia Treviso la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Venetia Treviso – Mestre – Piazzale Roma (Venetia), plecare sincronizata pentru fiecare zbor. Cost – 5€ dus sau 9€ dus-intors. Pe langa autobuz, puteti apela si la un taxi. Costul aproximativ al drumului este de 70€.

Cum ajung de la Aeroportul Marco Polo la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Marco Polo – Piazzale Roma (Venetia), plecare din 30 in 30 de minute. Cost – 3€ dus sau 5,5€ dus-intors. Cu un taxi, la costul aproximativ de 40€. Pentru a parcurge aceasta distanta pe apa, puteti folosi Alilaguna care, in functie de traseul pentru care optati, costa de la 13€ in sus.

Cum ajung la Venetia cu masina?

Conform www.viamichelin.com, puteti ajunge cu masina la Venetia pe ruta Romania (Timisoara) > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia (Venetia) sau pe ruta Romania (Arad) > Ungaria > Austria > Italia (Venetia).

Care dintre cele doua rute este mai scurta?

Ruta Romania > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia este mai scurta, masurand 1,500 km, in timp ce ruta Romania > Ungaria > Austria > Italia masoara 1644 km. Ca timp petrecut pe drum, diferenta dintre cele doua rute este de aproximativ doua ore.

Care dintre cele doua rute este mai frumoasa?

Aici, lucrurile sunt subiective. Daca doriti sa va va opriti si in Belgrad, alegeti, bineinteles, prima ruta. Daca doriti sa vedeti Budapesta si o parte din Alpii austrieci, alegeti ruta a doua. O varianta multumitoare ar fi sa urmati la dus ruta care trece prin Serbia, Croatia si Slovenia iar la intoarcere, ruta care trece prin Austria si Ungaria.

Cum ajung la Venetia cu trenul?

In functie de locul plecarii, se poate ajunge cu trenul la Venetia pe mai multe rute. Din Bucuresti, se poate merge pe traseul Romania (Bucuresti) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul estimat pentru calatorie este de aproximativ 35 ore. Din Timisoara, poate fi urmat traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Germania (Munchen) > Italia (Venetia), unde durata calatoriei este de aproximativ 25 ore, sau traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul petrecut in tren este de aproximativ 24 ore.


 

TRANSPORT IN VENETIA

———————————————————————————————————————————————————–

Ce mijloc de transport pot folosi pentru a ma deplasa in Venetia?

Cel mai bun mijloc de transport in Venetia este reprezentat de vaporasele ACTV (vaporetti).

Cat costa o calatorie cu vaporetto?

Un bilet valabil 60 de minute costa 6.50€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie.

Ce alte variante de bilete mai sunt?

In functie de traseul pe care doriti sa-l parcurgeti sau de timpul petrecut in Venetia, puteti opta pentru bilete de 12h (16€), 24h (18€), 36h (23€), 48h (28€) sau 72h (33€). Cel mai “lung” bilet este valabil 7 zile din momentul validarii si costa 50€. Aceste bilete sunt valabile si pentru transportul cu autobuzul in zona Mestre si Lido.

Intre ce ore circula vaporasele ACTV?

Vaporasele ACTV circula non-stop. Liniile de zi circula de la ora 08:00 dimineata pana la ora 24:00 in noapte iar pentru intervalul 00:00 – 08:00 aveti la dispozitie liniile nocturne, marcate cu N.

Pot folosi gondola ca mijloc de transport?

Gondola nu poate fi socotita un mijloc de transport viabil pentru ca este, in primul rand, lenta, iar in al doilea rand, scumpa.

Cat costa o plimbare cu gondola?

In functie de momentul zilei, o plimbare de aproximativ 40 de minute cu gondola poate costa intre 80€ (in timpul zilei) si 100€ (seara).


 

CUM SE AJUNGE PE INSULELE LAGUNEI VENETIENE?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung din Venetia pe San Giorgio Maggiore?

Pentru a ajunge pe insula San Giorgio Maggiore, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2.

Cum ajung din Venetia pe Giudecca?

Pentru a ajunge pe insula Giudecca, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2, Linia ACTV Linia 8, Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42.

Cum ajung din Venetia pe San Michele?

Pentru a ajunge pe insula San Michele, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42, de la statia Fondamente Nove.

Cum ajung din Venetia pe Murano?

Pentru a ajunge pe insula Murano, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41, Linia ACTV Linia 42 sau Linia ACTV Linia 13, cu plecare din statia Fondamente Nove, Linia ACTV Linia DM, de la statia Piazzale Roma, sau Linia ACTV Linia 5, de la statia San Zaccaria. In functie de alegerea facuta, calatoria poate dura de la 20 de minute in sus.

Cum ajung din Venetia pe insulele Burano si Mazzorbo?

Pentru a ajunge pe insulele Burano si Mazzorbo, legate printr-un pod, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pe care le puteti lua de la statia Fondamente Nove. Calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Cum ajung din Venetia pe Torcello?

Pentru a ajunge pe insula Torcello, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pana la Burano, si Linia ACTV Linia T, de la Burano la Torcello.

Cum ajung din Venetia pe Lido?

Pentru a ajunge pe insula Lido, folositi una dintre urmatoarele Linii ACTV – ACTV Linia 1, ACTV Linia 8, ACTV Linia 17, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52, ACTV Linia 61, ACTV Linia 62.

CommentsRSS49
1 2 3 5
 1. Intrebare pentru cine poate sa ma ajute. Voi sta la un hotel in Venetia linga Podul Rialto. Am avionul la ora 7:45 dimineata care pleaca din Aeroportul Marco Polo . Ce mijloc de transport am pe la 4 dimineata care sa treaca pe la Podul Rialto si sa ma duca la Aeroport? Trebuie sa fiu la Aeroport cu doua ore inainte deci presupunind ca imi trebuie cam o ora sa ajung de la hotel la Aeroport ar trebuii sa plec dimineata devreme pe la ora 4.
  Multumesc si astept un sfat.

 2. Pentru a ajunge la Aeroportul Marco Polo, la ora specificata de dumneavoastra, va recomandam urmatoarea varianta:

  ora 04:15 – luati vaporetto notturno (de noapte) de la statia Rialto Banca D’Italia DX, de langa podul Rialto, cu directia Piazzale Roma;
  ora 04:30 – coborati la statia Piazzale Roma S. Chiara SX;
  ora 05:00 – luati autobuzul ATVO din Piazzale Roma catre Aeroportul Marco Polo (cost 3€, bagaj inclus);
  ora 05:20 – ajungeti la aeroport, cu mai mult de doua ore inainte de plecarea avionului; drumul dureaza aproximativ 20 minute

  Va recomandam sa verificati inainte de plecare orarul exact al vaporasului de noapte, acesta fiind afisat chiar la statia specificata mai sus, si, de asemenea, ora exacta de plecare a autobuzului catre aeroport, la biroul din Piazzale Roma. Datele se mai pot schimba in functie de orarul de vara sau in timpul sarbatorilor sau al zilelor de weekend.

 3. Am si eu o intrebare pt cineva care poate sa ma ajute.Sunt cazat in Venetia si am avion din Treviso la ora 8.15 , avand in vedere ca trebuie sa fiu la aeroport mai repede cu doua ore cum as putea sa ajung in timp util si cu ce. Va multumesc si astept un sfat

 4. De obicei, exista o cursa speciala de autobuz din Venetia (Piazzale Roma) pentru fiecare cursa aeriana care pleaca de pe Aeroportul Treviso. Aceasta pleaca din Venetia cu directia Aeroportul Treviso si ajunge cu aproximativ 2 ore inainte de plecare avionului. Drumul dureaza aproximativ 60 de minute.

  Presupunand ca veti ajunge la Venetia tot pe Aeroportul Treviso, va recomandam sa cumparati un bilet de autobuz dus-intors pentru Venetia (9€), din incinta aeroportului, care este valabil maxim 7 zile. In momentul in care cumparati biletul, veti primi si un program al curselor de autobuz spre Venetia si inapoi, pentru urmatoarea perioada.

  Ne este greu sa va spunem care este cursa potrivita pentru dumneavoastra pentru ca nu cunoastem exact perioada in care veti fi la Venetia. Mai multe detalii referitoare la cursele de autobuz care deservesc Aeroportul Treviso, gasiti la urmatoarea adresa web: ATVO.it

 5. Am si eu doua intrebari:
  1- Daca ajung in aeroportul Marco Polo cu ce mijloc de transport as putea sa ajung la hotelul Alle Torri?
  2- Cum pot sa ajung pe insula San Lazzaro?
  Exista posibilitatea sa vizitez intr-o zi Insulele: Murano, Burano, San Lazzaro si San Michele ? Este un vaporas care sa faca un circuit? Care sunt preturile?
  Dupa cum vedeti nu au fost numai doua .
  Are cineva un raspuns?

 6. 1. Pentru a ajunge la hotelul Alle Torri, situat in partea continentala a Venetiei (Marghera), trebuie sa luati de la Aeroportul Marco Polo un autobuz cu care sa ajungeti mai intai pana la gara din Mestre (Fly Bus). Un bilet costa 3€. De la gara, puteti lua autobuzul nr. 11, care are statie chiar in apropierea hotelului. Va recomandam sa intrebati soferul autobuzului despre hotelul respectiv si, eventual, rugati-l sa va anunte cand trebuie sa coborati. Sunt mari sanse sa cunoasca hotelul.

  Pentru o varianta mai simpla dar mai costisitoare, puteti lua un taxi de la aeroport. Distanta de la aeroport la hotel este de aproximativ 10 kilometri si ar trebui sa nu va coste mai mult de 40€. Va recomandam, insa, sa intrebati soferul inainte de a va urca in masina daca cunoaste destinatia si va poate spune cu aproximatie cat ar costa calatoria.

  2. Teoretic, puteti vedea toate aceste insule intr-o singura zi dar ar fi foarte obositor. Recomandarea noastra este sa vedeti doar San Michele, Murano si Burano intr-o zi iar in alta zi puteti ajunge pe San Lazzaro.

  Pentru a ajunge pe cele trei insule mentionate mai sus, va recomandam urmatorul traseu. Din Piazzale Roma (intrarea in Venetia), luati vaporetto nr. 41 sau nr. 42 cu directia Murano. In drum spre Murano, va puteti opri pentru a vizita si San Michele, continuand apoi calatoria tot cu unul dintre aceste vaporase. Dupa vizita pe Murano, puteti lua vaporetto LN (Laguna Nord) de la statia Murano Faro (de langa far) pana pe Burano. La intoarcere, puteti urma aceeasi ruta.

  Pentru a ajunge pe San Lazzaro, trebuie sa folositi vaporetto Linia 20, cu plecare de la statia San Zaccaria (in apropiere de Piazza San Marco).

  In functie de durata sederii la Venetia, va recomandam sa va faceti un permis de transport valabil in zona Mestre-Venetia. Cu acesta, veti putea merge atat cu autobuzele din regiune, cat si cu orice linie de vaporetto. De exemplu, va puteti face un permis valabil pentru 72h (33€) sau unul pentru 7 zile (50€), pe care il veti folosi, cu siguranta, atat pentru a ajunge cu autobuzul in Venetia, pentru deplasarea pe apa prin Venetia (pe Canal Grande) cat si pentru legaturi cu insulele lagunei.

 7. Buna, Imi spuneti si mie va rog mult cu ce mijloc de transport pot sa ajung din venetia la mestre?

 8. Pentru a ajunge de la Venetia la Mestre, aveti la dispozitie doua variante simple:

  Puteti lua trenul de la gara Santa Lucia din Venetia, pana la gara din Mestre. Trenuri spre Mestre pleaca foarte des din Venetia, cam din 15 in 15 minute, insa se poate intampla ca unele sa nu aiba statie in Mestre. De aceea, cel mai bine e sa verificati in gara, atunci cand cumparati biletul. Pentru aceasta distanta, biletul costa aproximativ 1€ iar drumul Venetia-Mestre dureaza aproximativ 10 minute.

  O alta varianta, mult mai simpla, este sa mergeti cu autobuzul. Sunt multe autobuze care pleaca din Piazzale Roma, cu directia Mestre. Costul biletului incepe de la 1€ iar drumul dureaza, de asemenea, cateva minute.

 9. Buna,
  Multumesc mult de informatii!
  Puteti sa ma ajutati va rog mult cu o alta informatie din Venetia din aeroporul Treviso cu ce mijloc de transport pot sa ajung pana in Mestre?
  Multumesc mult.

 10. Pentru fiecare cursa de avion care soseste pe Aeroportul Treviso, exista un autocar care pleaca la aproximativ 20 de minute dupa aterizare, in directia Venetia. Toate aceste autocare trec si prin Mestre, unde opresc, de regula, in doua locuri – Piazza 27 Otobre si in apropierea garii din Mestre.

  Daca se intampla sa pierdeti autocarul, nu este absolut nicio problema. Acestea se succed la un interval de 15-20 minute. Biletul costa 5€ (dus) sau 9€ (dus-intors), valabil pentru o perioada de maxim 7 zile.

  Un program al plecarilor de autobuz dinspre Aeroportul Treviso spre Mestre pentru perioada 1 Mai – 10 Iunie, gasiti la urmatoarea adresa web: ATVO.it
  Daca veti fi cazata in Mestre, cel mai bine ar fi sa intrebati soferul autocarului care dintre cele doua opriri va ajuta cel mai mult. Daca aveti si o harta imprimata cu localizarea hotelului, cu siguranta soferul va va oferi informatii utile.

1 2 3 5

Leave a Reply

Please note: Comentariul dumneavoastra va aparea dupa ce va fi aprobat de moderator. Nu este nevoie sa il retrimiteti.