Hoteluri
FAQ Transport

CUM SE AJUNGE LA VENETIA?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung la Venetia cu avionul?

Indiferent de compania aviatica aleasa pentru zborul spre Venetia, veti ajunge, cel mai probabil, pe unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc regiunea – aeroportul Venetia Treviso (aproximativ 30 km de Venetia) sau aeroportul Marco Polo (aproximativ 12 km).

Cum ajung de la Aeroportul Venetia Treviso la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Venetia Treviso – Mestre – Piazzale Roma (Venetia), plecare sincronizata pentru fiecare zbor. Cost – 5€ dus sau 9€ dus-intors. Pe langa autobuz, puteti apela si la un taxi. Costul aproximativ al drumului este de 70€.

Cum ajung de la Aeroportul Marco Polo la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Marco Polo – Piazzale Roma (Venetia), plecare din 30 in 30 de minute. Cost – 3€ dus sau 5,5€ dus-intors. Cu un taxi, la costul aproximativ de 40€. Pentru a parcurge aceasta distanta pe apa, puteti folosi Alilaguna care, in functie de traseul pentru care optati, costa de la 13€ in sus.

Cum ajung la Venetia cu masina?

Conform www.viamichelin.com, puteti ajunge cu masina la Venetia pe ruta Romania (Timisoara) > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia (Venetia) sau pe ruta Romania (Arad) > Ungaria > Austria > Italia (Venetia).

Care dintre cele doua rute este mai scurta?

Ruta Romania > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia este mai scurta, masurand 1,500 km, in timp ce ruta Romania > Ungaria > Austria > Italia masoara 1644 km. Ca timp petrecut pe drum, diferenta dintre cele doua rute este de aproximativ doua ore.

Care dintre cele doua rute este mai frumoasa?

Aici, lucrurile sunt subiective. Daca doriti sa va va opriti si in Belgrad, alegeti, bineinteles, prima ruta. Daca doriti sa vedeti Budapesta si o parte din Alpii austrieci, alegeti ruta a doua. O varianta multumitoare ar fi sa urmati la dus ruta care trece prin Serbia, Croatia si Slovenia iar la intoarcere, ruta care trece prin Austria si Ungaria.

Cum ajung la Venetia cu trenul?

In functie de locul plecarii, se poate ajunge cu trenul la Venetia pe mai multe rute. Din Bucuresti, se poate merge pe traseul Romania (Bucuresti) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul estimat pentru calatorie este de aproximativ 35 ore. Din Timisoara, poate fi urmat traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Germania (Munchen) > Italia (Venetia), unde durata calatoriei este de aproximativ 25 ore, sau traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul petrecut in tren este de aproximativ 24 ore.


 

TRANSPORT IN VENETIA

———————————————————————————————————————————————————–

Ce mijloc de transport pot folosi pentru a ma deplasa in Venetia?

Cel mai bun mijloc de transport in Venetia este reprezentat de vaporasele ACTV (vaporetti).

Cat costa o calatorie cu vaporetto?

Un bilet valabil 60 de minute costa 6.50€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie.

Ce alte variante de bilete mai sunt?

In functie de traseul pe care doriti sa-l parcurgeti sau de timpul petrecut in Venetia, puteti opta pentru bilete de 12h (16€), 24h (18€), 36h (23€), 48h (28€) sau 72h (33€). Cel mai “lung” bilet este valabil 7 zile din momentul validarii si costa 50€. Aceste bilete sunt valabile si pentru transportul cu autobuzul in zona Mestre si Lido.

Intre ce ore circula vaporasele ACTV?

Vaporasele ACTV circula non-stop. Liniile de zi circula de la ora 08:00 dimineata pana la ora 24:00 in noapte iar pentru intervalul 00:00 – 08:00 aveti la dispozitie liniile nocturne, marcate cu N.

Pot folosi gondola ca mijloc de transport?

Gondola nu poate fi socotita un mijloc de transport viabil pentru ca este, in primul rand, lenta, iar in al doilea rand, scumpa.

Cat costa o plimbare cu gondola?

In functie de momentul zilei, o plimbare de aproximativ 40 de minute cu gondola poate costa intre 80€ (in timpul zilei) si 100€ (seara).


 

CUM SE AJUNGE PE INSULELE LAGUNEI VENETIENE?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung din Venetia pe San Giorgio Maggiore?

Pentru a ajunge pe insula San Giorgio Maggiore, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2.

Cum ajung din Venetia pe Giudecca?

Pentru a ajunge pe insula Giudecca, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2, Linia ACTV Linia 8, Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42.

Cum ajung din Venetia pe San Michele?

Pentru a ajunge pe insula San Michele, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42, de la statia Fondamente Nove.

Cum ajung din Venetia pe Murano?

Pentru a ajunge pe insula Murano, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41, Linia ACTV Linia 42 sau Linia ACTV Linia 13, cu plecare din statia Fondamente Nove, Linia ACTV Linia DM, de la statia Piazzale Roma, sau Linia ACTV Linia 5, de la statia San Zaccaria. In functie de alegerea facuta, calatoria poate dura de la 20 de minute in sus.

Cum ajung din Venetia pe insulele Burano si Mazzorbo?

Pentru a ajunge pe insulele Burano si Mazzorbo, legate printr-un pod, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pe care le puteti lua de la statia Fondamente Nove. Calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Cum ajung din Venetia pe Torcello?

Pentru a ajunge pe insula Torcello, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pana la Burano, si Linia ACTV Linia T, de la Burano la Torcello.

Cum ajung din Venetia pe Lido?

Pentru a ajunge pe insula Lido, folositi una dintre urmatoarele Linii ACTV – ACTV Linia 1, ACTV Linia 8, ACTV Linia 17, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52, ACTV Linia 61, ACTV Linia 62.

CommentsRSS49
 1. Buna, sunt in Venetia si am nevoie de cateva informatii :), din aeroportul Treviso pana in Noventa de piave cu ce putem ajunge?, noi am facut aprox 4 ore si vrem sa stim o alta varianta mai rapida.
  Si din Noventa de piave pana in Venetia cu ce putem ajunge cat mai repede.
  Multumesc mult.

 2. Buna,
  Ma puteti ajuta cu o informatie urgenta, din aeroportul Treviso pana in Noventa de Piave cu ce mijloc de transport putem aunge mai rapid, si din Noventa de Piave pana in Venetia ce mijloc de transport avem sa ajungem cat mai repede?.
  Multumesc.

 3. VENETIA > NOVENTA DI PIAVE
  Cu trenul: pentru a ajunge in Noventa di Piave, aveti la dispozitie mai multe trenuri care pleaca zilnic din gara Santa Lucia (din Venetia) spre San Dona di Piave, care se afla la aproximativ 5 kilometri de Noventa di Piave. Drumul cu trenul dureaza aproximativ 40 de minute iar costul unui bilet este de 3,40€. Pentru a ajunge de la San Dona di Piave la Noventa di Piave, puteti lua un autobuz insa trebuie sa va interesati exact ce linie circula intre aceste doua localitati.

  Cu autobuzul: Sunt mai multe linii de autobuz care pleaca din Venetia si ajung in San Dona di Piave insa trebuie sa va interesati care va ajuta cel mai bine la birourile ATVO din Piazzale Roma. Poate exista si o cursa directa Venetia – Noventa di Piave insa trebuie sa intrebati tot acolo.

  AEROPORT TREVISO > NOVENTA DI PIAVE
  Cu trenul: Puteti lua un autobuz de la Aeroportul Treviso pana la gara centrala din Treviso. De aici, puteti lua un tren spre San Dona di Piave, cu oprire intermediara in Mestre. Durata calatoriei, in functie de tipul trenului, variaza intre o ora si doua ore.

  Cu autobuzul: Poate exista un autobuz care sa lege Noventa di Piave de Treviso insa nu va putem spune exact. Va puteti interesa in localitatea respectiva, eventual la hotelul la care stati.

  Pentru ca Noventa di Piave este o localitate mica, sistemul de transport in zona nu este foarte diversificat. Cea mai apropiata gara se afla la San Dona di Piave (aproximativ 5 kilometri) insa, cu siguranta, sunt autobuze care va pot facilita drumul spre si dinspre Venetia.

 4. buna,
  imi spuneti cum as putea ajunge de la aeroportul din Treviso la Venetia Lido? hotelul se numeste Atlanta Augustus, Via Lepanto 15 301266
  multumesc

 5. De la Aeroportul Treviso, luati unul dintre autobuzele ATVO care pleaca spre Venetia (Piazzale Roma). Drumul dureaza aproximativ o ora iar biletul costa 5€.

  Din Piazzale Roma (Venetia), pentru a ajunge pe insula Lido, puteti alege intre doua trasee:

  Varianta directa si rapida: luati vaporetto Linia ACTV Linia 2 in directia Tronchetto (doua statii) iar de pe insula Tronchetto luati feribotul Linia ACTV Linia 17, cu care veti ajunge pe Lido. Drumul cu feribotul de la Tronchetto pana la Lido dureaza aproximativ 30 de minute. Ajunsa pe Lido, luati doua statii un autobuz in directia Santa Maria Elisabetta, de unde nu mai aveti foarte mult pana la hotel.

  Varianta mai lunga dar mai frumoasa: din Piazzale Roma, luati vaporetto Linia ACTV Linia 1 in directia Lido. Acesta navigheaza pe Canal Grande, de la un capat la altul, si mai departe, spre Lido, si poate reprezenta cea mai buna solutie, daca sunteti pentru prima oara in Venetia. Drumul pana pe Lido poate sa dureze mai bine de o ora insa vaporasul va lasa mai bine decat feriboutl, chiar la Santa Maria Elisabetta, foarte aproape de hotelul Atlanta Augustus.

  Doua recomandari:
  Cumparati permis de calatorie pe mai multe zile, in functie de perioada petrecuta la Venetia, pentru ca veti scuti destul de multi bani, mai ales daca stati pe Lido si doriti sa veniti zilnic in Venetia. Un abonament cu care aveti acces pe orice mijloc de transport (toate liniile de vaporetto care circula in laguna venetiana si autobuzele de pe Lido) va costa 33€ de persoana pentru 3 zile si 50€ pentru 7 zile, in timp ce costul unei singure calatorii cu vaporasul este de 6,50€.

  Pentru a gasi usor hotelul Atlanta Augustus, e bine sa aveti o harta a insulei Lido cu pozitionarea lui sau, odata ajunsi la Santa Maria Elisabetta, sa intrebati – sunt sanse ca localnicii sa va indrume usor.

 6. Ajung la Venetia pe Marco Polo; pot sa fac abonament de 3 zile (cel de 33 de euro) si sa il folosesc la si pentru transportul de la aeroport pe insula si inapoi?

 7. stau o zi pentru ca merg la un concert maine, in venetia. de fapt, concertul este pe coasta, in san giuliano park. voiam sa intreb care este distanta la care se situeaza venetia de coasta. si daca poate fi strabatuta pe jos.
  multumesc

 8. As dori sa va intreb cum ajung din Mestre, hotel Pieve, in Venetia si care este pretul. As dori sa vizitez orasul in perioada 12-15 februarie. Mi-as placea sa vizitez piata San Marco,Palatul Dodgilor si Puntea suspinelor. De asemenea imi puteti spune cum ajung din Mestre de la hotel pe insula Murano. Mi-ar fi de f mare ajutor daca mi-ati putea trimite o harta a Venetiei si a regiunii Mestre

 9. Pe site-ul hotelului Piave (http://www.hotelpiavevenice.com) se arata ca statia autobuzului public numarul 2, care trece din 10 in 10 minute spre Venetia, se afla la numai 50 metri de hotel. Pentru directia exacta, puteti intreba in receptia hotelului. Calatoria dureaza 15 minute si destinatia este Piazzale Roma, la marginea centrului istoric al Venetiei. Daca aveti permis de transport valabil 24h sau 3 zile, nu mai este nevoie sa cumparati un alt bilet. Acesta acopera si zona Mestre.

  Pentru a ajunge in piata San Marco, din Piazzale Roma puteti merge pe jos urmand indicatoarele de pe pereti (“per San Marco”) sau puteti lua un vaporas (linia 1 sau linia 2). Drumul pe jos spre piata San Marco poate dura mai putin de o ora. Palatul Dogilor se afla in piata San Marco iar Puntea Suspinelor se gaseste in spatele Palatului Dogilor, vizibila dinspre faleza.

  Pentru a vizita Murano, puteti lua vaporetto linia 41 sau linia 42 din Piazzale Roma.

  O harta printata puteti gasi la fata locului. Pana atunci, pentru a va face o idee, va puteti folosi de Google maps.

 10. As mai fi interesata daca sunt supermarket-uri in Mestre si daca mancarea e mai ieftina in Mestre? Imi puteti spune cateva nume de restaurante de aici? De asemenea stiti cumva pana la ce ora circula vaporetto sau autobuzele pe ruta Mestre-Venetia?

Leave a Reply

Please note: Comentariul dumneavoastra va aparea dupa ce va fi aprobat de moderator. Nu este nevoie sa il retrimiteti.