Hoteluri
FAQ Transport

CUM SE AJUNGE LA VENETIA?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung la Venetia cu avionul?

Indiferent de compania aviatica aleasa pentru zborul spre Venetia, veti ajunge, cel mai probabil, pe unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc regiunea – aeroportul Venetia Treviso (aproximativ 30 km de Venetia) sau aeroportul Marco Polo (aproximativ 12 km).

Cum ajung de la Aeroportul Venetia Treviso la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Venetia Treviso – Mestre – Piazzale Roma (Venetia), plecare sincronizata pentru fiecare zbor. Cost – 5€ dus sau 9€ dus-intors. Pe langa autobuz, puteti apela si la un taxi. Costul aproximativ al drumului este de 70€.

Cum ajung de la Aeroportul Marco Polo la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Marco Polo – Piazzale Roma (Venetia), plecare din 30 in 30 de minute. Cost – 3€ dus sau 5,5€ dus-intors. Cu un taxi, la costul aproximativ de 40€. Pentru a parcurge aceasta distanta pe apa, puteti folosi Alilaguna care, in functie de traseul pentru care optati, costa de la 13€ in sus.

Cum ajung la Venetia cu masina?

Conform www.viamichelin.com, puteti ajunge cu masina la Venetia pe ruta Romania (Timisoara) > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia (Venetia) sau pe ruta Romania (Arad) > Ungaria > Austria > Italia (Venetia).

Care dintre cele doua rute este mai scurta?

Ruta Romania > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia este mai scurta, masurand 1,500 km, in timp ce ruta Romania > Ungaria > Austria > Italia masoara 1644 km. Ca timp petrecut pe drum, diferenta dintre cele doua rute este de aproximativ doua ore.

Care dintre cele doua rute este mai frumoasa?

Aici, lucrurile sunt subiective. Daca doriti sa va va opriti si in Belgrad, alegeti, bineinteles, prima ruta. Daca doriti sa vedeti Budapesta si o parte din Alpii austrieci, alegeti ruta a doua. O varianta multumitoare ar fi sa urmati la dus ruta care trece prin Serbia, Croatia si Slovenia iar la intoarcere, ruta care trece prin Austria si Ungaria.

Cum ajung la Venetia cu trenul?

In functie de locul plecarii, se poate ajunge cu trenul la Venetia pe mai multe rute. Din Bucuresti, se poate merge pe traseul Romania (Bucuresti) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul estimat pentru calatorie este de aproximativ 35 ore. Din Timisoara, poate fi urmat traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Germania (Munchen) > Italia (Venetia), unde durata calatoriei este de aproximativ 25 ore, sau traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul petrecut in tren este de aproximativ 24 ore.


 

TRANSPORT IN VENETIA

———————————————————————————————————————————————————–

Ce mijloc de transport pot folosi pentru a ma deplasa in Venetia?

Cel mai bun mijloc de transport in Venetia este reprezentat de vaporasele ACTV (vaporetti).

Cat costa o calatorie cu vaporetto?

Un bilet valabil 60 de minute costa 6.50€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie.

Ce alte variante de bilete mai sunt?

In functie de traseul pe care doriti sa-l parcurgeti sau de timpul petrecut in Venetia, puteti opta pentru bilete de 12h (16€), 24h (18€), 36h (23€), 48h (28€) sau 72h (33€). Cel mai “lung” bilet este valabil 7 zile din momentul validarii si costa 50€. Aceste bilete sunt valabile si pentru transportul cu autobuzul in zona Mestre si Lido.

Intre ce ore circula vaporasele ACTV?

Vaporasele ACTV circula non-stop. Liniile de zi circula de la ora 08:00 dimineata pana la ora 24:00 in noapte iar pentru intervalul 00:00 – 08:00 aveti la dispozitie liniile nocturne, marcate cu N.

Pot folosi gondola ca mijloc de transport?

Gondola nu poate fi socotita un mijloc de transport viabil pentru ca este, in primul rand, lenta, iar in al doilea rand, scumpa.

Cat costa o plimbare cu gondola?

In functie de momentul zilei, o plimbare de aproximativ 40 de minute cu gondola poate costa intre 80€ (in timpul zilei) si 100€ (seara).


 

CUM SE AJUNGE PE INSULELE LAGUNEI VENETIENE?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung din Venetia pe San Giorgio Maggiore?

Pentru a ajunge pe insula San Giorgio Maggiore, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2.

Cum ajung din Venetia pe Giudecca?

Pentru a ajunge pe insula Giudecca, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2, Linia ACTV Linia 8, Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42.

Cum ajung din Venetia pe San Michele?

Pentru a ajunge pe insula San Michele, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42, de la statia Fondamente Nove.

Cum ajung din Venetia pe Murano?

Pentru a ajunge pe insula Murano, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41, Linia ACTV Linia 42 sau Linia ACTV Linia 13, cu plecare din statia Fondamente Nove, Linia ACTV Linia DM, de la statia Piazzale Roma, sau Linia ACTV Linia 5, de la statia San Zaccaria. In functie de alegerea facuta, calatoria poate dura de la 20 de minute in sus.

Cum ajung din Venetia pe insulele Burano si Mazzorbo?

Pentru a ajunge pe insulele Burano si Mazzorbo, legate printr-un pod, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pe care le puteti lua de la statia Fondamente Nove. Calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Cum ajung din Venetia pe Torcello?

Pentru a ajunge pe insula Torcello, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pana la Burano, si Linia ACTV Linia T, de la Burano la Torcello.

Cum ajung din Venetia pe Lido?

Pentru a ajunge pe insula Lido, folositi una dintre urmatoarele Linii ACTV – ACTV Linia 1, ACTV Linia 8, ACTV Linia 17, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52, ACTV Linia 61, ACTV Linia 62.

CommentsRSS49
 1. Cu siguranta, in Mestre veti gasi foarte multe supermarketuri. In restaurante, mancarea poate sa fie mai ieftina ca in Venetia insa, pentru recomandari de restaurante in zona, puteti intreba receptia hotelului la care veti fi cazata.

  Autobuzele Mestre-Venetia circula pana la ore tarzii insa cel mai bine este sa verificati orarul lor la fata locului. Puteti intreba si la receptia hotelului. O varianta de transport pe care o puteti lua in considerare pentru ruta Venetia-Mestre este trenul.

 2. am nevoie de ajutor pentru mini vacanta mea la venetia. am cazarea la hotel ariston in mestre si as vrea sa stiu:
  -cum pot sa ajung de la aeroport treviso la hotel
  -cum ajung de la hotel la venetia

 3. De la Aeroportul Treviso, puteti ajunge in Mestre cu autobuzul ATVO care pleaca dupa fiecare cursa aeriana. Acesta opreste, de regula, de doua ori in Mestre, inainte de a-si continua drumul spre Venetia. Intrebati soferul autobuzului unde ar fi cel mai bine sa coborati, pentru a ajunge mai usor la hotel.

  Pentru a ajunge de la hotel la Venetia, puteti folosi autobuzul – statia este la numai cateva zeci de metri de hotel, sau trenul – gara din Mestre fiind, de asemenea, aproape. Puteti cere indicatii la receptia hotelului.

 4. Cum se poate ajunge de la Roma la Venetia si care este cel mai avantajos mijloc de transport? Va rog sa imi dati cat mai multe detalii in legatura cu acest subiect.Multumesc

 5. Cea mai buna varianta de transport pe ruta Roma-Venetia ramane trenul, aceasta nefiind, insa, o varianta foarte ieftina de calatorie. Cu trenurile Eurostar, drumul dureaza aproximativ 3 ore si 48 de minute iar biletul costa 73€ la clasa a doua si 99€ la clasa intai. Cu trenurile Intercity, calatoria dureaza putin peste 6 ore iar biletele costa 45.50€ la clasa a doua si 62.50€ la clasa intai. Pentru mai multe informatii despre mersul trenurilor, consultati http://www.trenitalia.it.

  Autobuzul nu este o optiune fericita, pentru ca, de regula, acestea sunt mijloace viabile de transport doar in limita unei regiuni, si pentru a ajunge de la Roma la Venetia cu autobuzul, ar trebui sa treceti prin mai multe regiuni si, implicit, sa schimbati mai multe autobuze, aspect care ar ridica destul de mult atat costul calatoriei, cat si durata acesteia.

  Daca stiti exact data in care doriti sa va deplasati de la Roma la Venetia, puteti verifica programul si costurile calatoriei cu avionul la companiile low-cost care opereaza pe aceasta ruta. S-ar putea ca, la o rezervare din timp, sa gasiti preturi chiar mai scazute decat la tren. Mai mult, calatoria cu avionul dureaza mai putin – aproximativ o ora. http://www.easyjet.com

 6. te rog daca se poate sa-mi spui si mie cum ajung de la aeroportul treviso la HOTELUL Venezia 2000 Hotel & Residence. Biletul valabil 7 zile de 50E e valabil si pe autobuzul de la aeroportul treviso la venetia? Biletul de 7 zile se poate cumpara si din aeroport? Mi-ai fi de mare ajutor, merci mult!

 7. Pentru a vedea cum puteti ajunge la hotelul Venezia 2000, va rugam sa consultati indicatiile din pagina rezervata hotelului: Hotel Venezia 2000.

  Abonamentul de 7 zile nu este valabil si pentru autobuzul care face legatura intre aeorportul Treviso si Venetia. Biletul pentru acesta se cumpara separat si costa 5€ pe segment de drum sau 9€, daca il cumparati pentru dus-intors. Abonamentul de 7 zile il puteti cumpara din Piazzale Roma, odata ajunsa in Venetia.

 8. de la treviso trebuie sa ajung la hotel corte dei greci variante si preturi

  va multumesc

 9. Pentru a ajunge de la Aeroportul Treviso la Venetia, folositi autobuzul care pleaca dupa fiecare aterizare. Costul biletului este 5€ dus sau 9€ dus-intors. Drumul pana in Venetia (Piazzale Roma) dureaza aproximativ o ora.

  Din Piazzale Roma, luati vaporetto Linia ACTV Linia 1 si calatoriti pe toata lungimea Canal Grande, pana la statia San Zaccaria Danieli, aflata in apropiere de Piata San Marco. Drumul poate dura in jur de 45 de minute iar o calatorie cu vaporasul costa 6.5€. De aici, va indreptati spre Biserica San Zaccaria (pentru directie, cereti indicatii) iar hotelul este in apropiere de biserica, la aproximativ 400 metri de statia de vaporetto.

 10. Buna ziua

  va multumesc pentru raspuns la intrebarea anterioara

  Puteti sa mi spuneti de la hotel corte dei greci cat timp imi ia pentru a ajunge pe jos pana la statia de autobuz piazzale roma pentru a ma duce la aeroport treviso

Leave a Reply

Please note: Comentariul dumneavoastra va aparea dupa ce va fi aprobat de moderator. Nu este nevoie sa il retrimiteti.