Hoteluri
FAQ Transport

CUM SE AJUNGE LA VENETIA?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung la Venetia cu avionul?

Indiferent de compania aviatica aleasa pentru zborul spre Venetia, veti ajunge, cel mai probabil, pe unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc regiunea – aeroportul Venetia Treviso (aproximativ 30 km de Venetia) sau aeroportul Marco Polo (aproximativ 12 km).

Cum ajung de la Aeroportul Venetia Treviso la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Venetia Treviso – Mestre – Piazzale Roma (Venetia), plecare sincronizata pentru fiecare zbor. Cost – 5€ dus sau 9€ dus-intors. Pe langa autobuz, puteti apela si la un taxi. Costul aproximativ al drumului este de 70€.

Cum ajung de la Aeroportul Marco Polo la Venetia?

Cu autobuzul, pe ruta Aeroportul Marco Polo – Piazzale Roma (Venetia), plecare din 30 in 30 de minute. Cost – 3€ dus sau 5,5€ dus-intors. Cu un taxi, la costul aproximativ de 40€. Pentru a parcurge aceasta distanta pe apa, puteti folosi Alilaguna care, in functie de traseul pentru care optati, costa de la 13€ in sus.

Cum ajung la Venetia cu masina?

Conform www.viamichelin.com, puteti ajunge cu masina la Venetia pe ruta Romania (Timisoara) > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia (Venetia) sau pe ruta Romania (Arad) > Ungaria > Austria > Italia (Venetia).

Care dintre cele doua rute este mai scurta?

Ruta Romania > Serbia > Croatia > Slovenia > Italia este mai scurta, masurand 1,500 km, in timp ce ruta Romania > Ungaria > Austria > Italia masoara 1644 km. Ca timp petrecut pe drum, diferenta dintre cele doua rute este de aproximativ doua ore.

Care dintre cele doua rute este mai frumoasa?

Aici, lucrurile sunt subiective. Daca doriti sa va va opriti si in Belgrad, alegeti, bineinteles, prima ruta. Daca doriti sa vedeti Budapesta si o parte din Alpii austrieci, alegeti ruta a doua. O varianta multumitoare ar fi sa urmati la dus ruta care trece prin Serbia, Croatia si Slovenia iar la intoarcere, ruta care trece prin Austria si Ungaria.

Cum ajung la Venetia cu trenul?

In functie de locul plecarii, se poate ajunge cu trenul la Venetia pe mai multe rute. Din Bucuresti, se poate merge pe traseul Romania (Bucuresti) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul estimat pentru calatorie este de aproximativ 35 ore. Din Timisoara, poate fi urmat traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Germania (Munchen) > Italia (Venetia), unde durata calatoriei este de aproximativ 25 ore, sau traseul Romania (Timisoara) > Ungaria (Budapesta) > Austria (Viena) > Italia (Venetia), unde timpul petrecut in tren este de aproximativ 24 ore.


 

TRANSPORT IN VENETIA

———————————————————————————————————————————————————–

Ce mijloc de transport pot folosi pentru a ma deplasa in Venetia?

Cel mai bun mijloc de transport in Venetia este reprezentat de vaporasele ACTV (vaporetti).

Cat costa o calatorie cu vaporetto?

Un bilet valabil 60 de minute costa 6.50€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie.

Ce alte variante de bilete mai sunt?

In functie de traseul pe care doriti sa-l parcurgeti sau de timpul petrecut in Venetia, puteti opta pentru bilete de 12h (16€), 24h (18€), 36h (23€), 48h (28€) sau 72h (33€). Cel mai “lung” bilet este valabil 7 zile din momentul validarii si costa 50€. Aceste bilete sunt valabile si pentru transportul cu autobuzul in zona Mestre si Lido.

Intre ce ore circula vaporasele ACTV?

Vaporasele ACTV circula non-stop. Liniile de zi circula de la ora 08:00 dimineata pana la ora 24:00 in noapte iar pentru intervalul 00:00 – 08:00 aveti la dispozitie liniile nocturne, marcate cu N.

Pot folosi gondola ca mijloc de transport?

Gondola nu poate fi socotita un mijloc de transport viabil pentru ca este, in primul rand, lenta, iar in al doilea rand, scumpa.

Cat costa o plimbare cu gondola?

In functie de momentul zilei, o plimbare de aproximativ 40 de minute cu gondola poate costa intre 80€ (in timpul zilei) si 100€ (seara).


 

CUM SE AJUNGE PE INSULELE LAGUNEI VENETIENE?

———————————————————————————————————————————————————–

Cum ajung din Venetia pe San Giorgio Maggiore?

Pentru a ajunge pe insula San Giorgio Maggiore, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2.

Cum ajung din Venetia pe Giudecca?

Pentru a ajunge pe insula Giudecca, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 2, Linia ACTV Linia 8, Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42.

Cum ajung din Venetia pe San Michele?

Pentru a ajunge pe insula San Michele, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42, de la statia Fondamente Nove.

Cum ajung din Venetia pe Murano?

Pentru a ajunge pe insula Murano, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia 41, Linia ACTV Linia 42 sau Linia ACTV Linia 13, cu plecare din statia Fondamente Nove, Linia ACTV Linia DM, de la statia Piazzale Roma, sau Linia ACTV Linia 5, de la statia San Zaccaria. In functie de alegerea facuta, calatoria poate dura de la 20 de minute in sus.

Cum ajung din Venetia pe insulele Burano si Mazzorbo?

Pentru a ajunge pe insulele Burano si Mazzorbo, legate printr-un pod, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pe care le puteti lua de la statia Fondamente Nove. Calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Cum ajung din Venetia pe Torcello?

Pentru a ajunge pe insula Torcello, folositi vaporasele ACTV – Linia ACTV Linia LN, pana la Burano, si Linia ACTV Linia T, de la Burano la Torcello.

Cum ajung din Venetia pe Lido?

Pentru a ajunge pe insula Lido, folositi una dintre urmatoarele Linii ACTV – ACTV Linia 1, ACTV Linia 8, ACTV Linia 17, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52, ACTV Linia 61, ACTV Linia 62.

CommentsRSS49
 1. La pas lejer, de la hotelul Corte dei Greci pana in Piazzale Roma, nu ar trebui sa faceti mai mult de o ora. Pe de alta parte, Venetia e destul de complicata si, daca nu nimeriti stradutele corecte, s-ar putea sa faceti mai mult, mai ales daca veti avea si bagaje cu dumneavoastra.

  Ca idee, daca doriti sa mergeti pe jos, urmati sagetile “per Rialto” (pentru un drum mai scurt) iar dupa ce treceti Podul Rialto, sagetile “per Piazzale Roma”.

 2. Pe data de 12 martie la ora 8 am voi ajunge pe aeroportul Treviso Venetia.Mi-am cumparat deja bilet pt un autobuz care ma va duce pana in centru Venetiei, de acolo eu trebuie sa ajung la hotelul unde m-am cazat in Murano pe strada Conterie.As dori sa stiu daca imi puteti spune cum sa fac acest lucru si daca e mai usor si accesibil sa cumpar un card pt transport Murano Venezia ( voi sta 4 zile) si muzee.Multumesc

 3. Pentru a ajunge pe insula Murano, foarte aproape de hotel, puteti lua din Piazzale Roma (acolo unde va lasa autobuzul) unul dintre vaporasele liniei ACTV Linia 41 sau ACTV Linia 42, cu oprire la statia Murano Museo. De aici, cum coborati de pe vaporas, faceti dreapta si mergeti pe malul canalului pana la Biserica Santa Maria e San Donato (aproximativ 300 metri). Aici, continuati prin stanga bisericii si in cateva zeci de metri veti iesi in Calle delle Conterie.

  Pentru ca veti parcurge, probabil, in fiecare zi, drumul Murano-Venetia, va recomandam sa cumparati un card de transport de 72h.

 4. Si inca ceva, m-am uitat la program la muzeul dogilor si scrie zilnic, adica se refera si in zilele de sambata si duminica? multumesc mult

 5. Da, Palatul Dogilor poate fi vizitat inclusiv in zilele de sambata si duminica.

 6. Doresc sa stiu aproximativ preturile la suveniruri. Va multumesc

 7. Veti gasi la Venetia, cu siguranta, suveniruri pentru toate buzunarele. Mastile costa de la 1€ pana la cateva zeci de euro, in functie de dimensiuni, iar magazinele de suveniruri sunt, in general, pline cu tot felul de lucruri marunte, care nu costa foarte mult.

 8. Cum pot ajunge de la aeroport pe Insula Lido Venetia?

  • Pentru a ajunge de la Aeroportul Marco Polo pana pe Insula Lido, aveti mai multe variante:

   1. Daca planuiti sa cumparati un permis de transport pentru mai multe zile, o puteti face in aeroport, cu riscul de a sta la o coada destul de lunga. Cu acest permis, din fata aeroportului, puteti lua autobuzul ACTV nr. 5, cu care veti calatori pana in Piazzale Roma, la marginea Venetiei. Aici, va puteti imbarca pe vaporetto Linia ACTV Linia 2, in directia Tronchetto, iar de la o alta statie de pe insula Tronchetto, puteti lua feribotul Liniei ACTV Linia 17, cu care veti ajunge in partea de nord a insulei Lido, la Lido San Nicolo, in aproximativ 30 de minute. Aceasta ar fi cea mai rapida varianta, daca va sincronizati cu orele de plecare ale feribotului.

   2. Tot cu permisul de transport, puteti urma aceiasi pasi pana ajungeti in Piazzale Roma. De aici, puteti lua vaporetto Linia ACTV Linia 1 in directia Lido, cu care veti calatori in mare parte pe Canal Grande, taind Venetia in doua. Din Piazzale Roma, cu vaporetto Linia 1, ar trebui sa faceti mai mult de o ora pana pe Lido, cu oprire finala la Santa Maria Elisabeta. Aceasta ar fi varianta cea mai frumoasa.

   3. Daca doriti, puteti lua chiar din aeroport vaporasul Alilaguna, Linea Rossa, care va va aduce direct pe Lido, la Santa Maria Elisabeta (cu o oprire intermediara pe Murano). Aceasta ar fi, insa, cea mai scumpa varianta (15€ pe segment de drum, 25€ dus-intors).

   Ca o varianta de autobuz spre Venetia, puteti lua din aeroport si autobuzul express ATVO, care va va aduce tot in Piazzale Roma, pentru un cost de 5€. Recomandarea noastra, insa, este sa achizitionati un permis de transport, in functie de perioada petrecuta in Venetia. Avand cazare pe Lido (insula), veti avea, cu siguranta nevoie.

 9. Cum ajung de la aeroportul Marco Polo(aterizarea este la 16,15) la Malcontenta,hotel Byron Laguna Inn.De la Malcontenta pot merge la Venetia si cu bus-ul si cu transp.pe apa?Va rog sa-mi dati cateva detalii despre locuri care merita vazute pe parcursul a 4 zile de sedere.

  • In primul rand, va recomandam sa cumparati din aeroport un permis de transport ACTV, cu care veti putea calatori atat cu autobuzul in zona Mestre-Malcontenta-Venetia, cat si pe vaporasele lagunei venetiene. Puteti achizitiona un permis valabil pentru 72 de ore (33.00€) sau, daca aveti nevoie de transport acvatic si in a patra zi, se justifica chiar unul de 7 zile (50€). Diferenta de pret intre cele doua tipuri de permise este relativ mica, comparand cu beneficiile. O singura calatorie cu vaporetto, de pilda, costa 6.5€.

   Pentru a ajunge de la Aeroportul Marco Polo la Malcontenta, trebuie sa luati autobuzul ACTV nr. 15 pana la Gara din Mestre. De aici, puteti merge cu autobuzul ACTV nr. 53 pana in Malcontenta. Verificati aceste informatii si in autobuz, la soferul acestuia, si intrebati-l, totodata, la ce statie va trebui sa coborati. Nu sunt toti vorbitori de limba engleza insa, pana la urma, inteleg, si va ajuta cu placere.

   Statia de autobuz spre Venetia este in apropierea hotelului si, cu autobuzul ACTV nr. 56, puteti ajunge in Venetia in 20-30 minute. Sunt si autobuze generice, pe afisajul carora scrie “Venezia”, insa cel mai bine ar fi, odata ajunsa la hotel, sa intrebati care este cea mai buna modalitate de a ajunge la Venetia.

   Puteti calatori si cu vaporasul intre Fusina (situata in apropiere de Malcontenta) si Venetia, insa calatoria acesta nu este inclusa in permisul ACTV, fiind vorba de o linie speciala, si va trebui sa o platiti separat (12€ dus-intors).

   Va sfatuim sa aveti grija si cu ora la care veti ajunge la hotel, pentru ca hotelul Byron Laguna Inn are o politica foarte stricta, check-in-ul facandu-se doar intre orele 15:00-18:00, orice sosire dupa ora 18:30 nefiind permisa iar rezervarea anulata.

   Pentru o prima zi de sedere la Venetia, puteti consulta articolul “Ziua 1: Din Piazzale Roma spre Piazza San Marco“. Vor aparea pe site si alte propuneri de program, in zilele urmatoare, insa, pana atunci, le mentionam pe scurt. In a doua zi, puteti vizita insulele din nordul lagunei, Murano, Burano si Torcello, folosind permisul ACVT. In a treia zi, puteti vizita insulele San Giorgio Maggiore si Giudecca, asezate la o aruncatura de bat de oras, unde accesul se face foarte usor cu vaporasele ACTV. Daca va mai ramane timp, va puteti plimba prin Venetia, mai ales prin cartierele Cannaregio, San Polo si San Marco. In a patra zi, puteti ajunge pe insula Lido, aflata la o distanta de 15 minute cu vaporasul de Piazza San Marco. Daca mai aveti putere si energie, in ziua respectiva puteti urma chiar traseul Liniei ACTV Linia 11 ACTV (autobuz & vaporetto): insula Lido > insula Pellestrina > Chioggia, care dureaza aproximativ o ora si jumatate. Chioggia este fermecatoare.

   Vacanta placuta!

 10. Va multumesc mult pt.raspuns,insa tot mai am ceva de intrebat:in doua ore avem timp sa ajungem de la aeroportul Marco Polo la hotelul in care vom fi cazati(Byrona laguna Inn-Malcontenta) sau e indicat sa luam un taxi? Ca sa gastigam timp, nu ar fi mai bine sa achizitionam permisele de transport ACTV on line?

  • In mod normal, de la Aeroportul Marco Polo pana la hotel, cu autobuzul, nu ar trebui sa faceti mai mult de 30-40 de minute.

   In alta ordine de idei, puteti cumpara permisele de transport si online de pe http://www.veniceconnected.com, beneficiind si de o reducere, in functie de perioada in care veti merge la Venetia, insa veti primi un cod unic in baza caruia va trebui sa le ridicati tot din aeroport, de la ghiseul VeniceConnected, unde, de obicei, este o coada la care puteti sta si mai mult de o ora.

   Exista un automat la iesirea din aeroport, care ar trebui sa emita astfel de carduri in baza codului primit la cumpararea permiselor, insa acesta nu functiona in urma cu aproximativ o luna.

   Ar fi bine sa luati in calcul si urmatoarea varianta: luati autobuzul expres Fly Bus care face legatura intre aeroport si gara din Mestre in numai 17 minute (fara statii intermediare), la costul de 5€ (bagaj inclus), iar de la gara puteti lua autobuzul 53 pana la Malcontenta (intrebati soferul autobuzului, in momentul in care va urcati in autobuz, daca opreste la Malcontenta). In felul acesta, puteti cumpara/ ridica permisele mai tarziu, din Venetia sau din Mestre, si veti ajunge la hotel in aproximativ 30 de minute.

   Pentru Fly Bus, puteti cumpara bilet de la automatele din fata aeroportului (sunt mai multe si functioneaza si cu monede/ bancnote).

Leave a Reply

Please note: Comentariul dumneavoastra va aparea dupa ce va fi aprobat de moderator. Nu este nevoie sa il retrimiteti.