Caffè Florian este mai mult decat o cafenea, putand fi considerata, pe buna dreptate, un obiectiv turistic in sine. Situata sub arcadele Procuratie Nuove din Piata San Marco, cea mai veche cafenea din lume inca in functiune a fost martor tacut, timp de aproape trei secole, bucuriilor si framantarilor prin care a trecut Venetia.

Celebre nume au trecut pragul acestei cafenele de-a lungul timpului si, daca ar fi sa mentionam doar cateva, am putea incepe foarte bine cu Casanova, faimosul cuceritor de inimi, continuand apoi cu dramaturgul Carlo Goldoni, cu Lordul Byron sau cu poetul Goethe, cu scriitorul si politicianul Chateaubriand, cu Charles Dickens sau cu Marcel Proust, pentru a termina triumfator cu Modigliani.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Cafeneaua s-a deschis pe 29 decembrie 1720 sub numele de Venezia Trionfante, urmand ca la putin timp dupa aceea sa primeasca numele primului proprietar, Floriano Francesconi. Pana la jumatatea secolului XIX, Caffè Florian a ramas in posesia familiei Francesconi, urmand sa-si schimbe apoi proprietarii de mai multe ori.

Din 1985, cafeneaua este gazda a Bienalei de Arta de la Venetia, care s-a nascut, practic, intr-unul dintre saloanele ei – Salonul Senatorial, plecand de la o idee a poetului italian Ricardo Selvatico.
 
Cum se ajunge la Caffè Florian
———————————————————————————————————————————————————–
Fiind situata in Piata San Marco, la cafenea se poate ajunge foarte usor. Cu vaporetto, puteti lua oricare dintre liniile ACTV Linia 1 sau ACTV Linia 2 pana la statia San Marco Vallaresso sau oricare dintre liniile ACTV Linia 1, ACTV Linia 2, ACTV Linia 41, ACTV Linia 42, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52 pana la statia San Zaccaria.

Daca mergeti pe jos, urmati sagetile “per San Marco”. Dupa ce ajungeti in piata, veti gasi cafeneaua cu usurinta. Daca porniti sa explorati Venetia la picior, nu uitati de harta.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Deschisa in: 1720
Locatie: Piazza San Marco, San Marco
Statie vaporetto: San Marco Vallaresso, San Zaccaria
Linie ACTV: ACTV Linia 1 ACTV Linia 2 ACTV Linia 41 ACTV Linia 42 ACTV Linia 51 ACTV Linia 52
Site: www.caffeflorian.com
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

View Larger Map

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.