Daca vreti sa vedeti cu adevarat Venetia de acum cateva sute de ani, prima noastra recomandare este sa va treziti intr-o dimineata devreme, inainte ca turistii sa invadeze orasul, pentru a va plimba pe stradutele ascunse ale cartierului Cannaregio.

Veti intelege astfel ca exista si lucruri care nu se schimba sau, daca o fac la un moment dat, fortate de argumente pe care nu le pot combate, o fac incet, subtil, pentru a nu va zdruncina imaginea pe care v-ati creat-o despre ele.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Cannaregio s-a format inca dinainte de secolul X, luandu-si numele de la canalul care il strabate, al doilea canal ca marime din Venetia. O dezvoltare accelerata a inceput sa aiba abia din secolul XI, cand mai multe canale au fost dragate si constructii noi au inceput sa apara, mai ales in partea de sud a cartierului, “la vedere”, pe malul nordic al Canal Grande.

Dupa 1500, in Cannaregio a aluat nastere Ghetoul Evreiesc, unde evreii venetieni au fost obligati sa traiasca timp de aproape 300 de ani, pana cand Napoleon Bonaparte avea sa cucereasca Republica Venetiana in 1797 si sa abroge legea care ii tinea prizonieri.

In secolul XIX, legaturile cu continentul au aparut sub forma unei cai ferate si a unui pod iar cartierul s-a impartit, cumva, in doua. Tot ce se afla pe malul Canal Grande, mai ales in jurul garii Santa Lucia, este rezervat turistilor, iar zonele mai nordice ale cartierului, acolo unde inca gasesti nestirbit farmecul de altadata, apartin in continuare locuitorilor venetieni.
 
Obiective turistice in Cannaregio
———————————————————————————————————————————————————–
Cartierul este foarte bogat in obiective turistice si, daca ajungeti in zona, ar fi pacat sa nu vedeti bisericile Santa Maria di Nazareth, San Geremia, Madonna dell’Orto si Santa Maria dei Miracoli sau palatele Ca’ d’Oro si Ca’ Vendramin Calergi. Pentru ca Insula San Michele este inclusa in Cannaregio, va recomandam sa vizitati si Cimitirul San Michele, care se afla in apropierea tarmului nordic al Venetiei, la numai 10 minute cu vaporasul ACTV.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.