- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Carnavalul de la Venetia – 6-16 Februarie 2010

Carnavalul venetian din 2010 se va desfasura in perioada 6-16 februarie, sub numele de Carnevale Di Venezia 2010: Sensation, evenimentele programate urmand sa aiba loc, in mare parte, in centrul istoric al Venetiei, fara a fi uitate insa si celelalte insule [2] ale lagunei sau partea continentala a regiunii, orasul Mestre [3].
 
Program
———————————————————————————————————————————————————–
Ca si in anii trecuti, carnavalul va sta si anul acesta sub semnul 6 Sensi per 6 Sestieri (6 Simturi pentru 6 Sestieri). Cele sase simturi asociate celor sase cartiere [4] sunt: “gust” pentru Cannaregio, “miros” pentru Santa Croce, “vaz” pentru San Polo [5], “atingere” pentru Castello [6], “auz” pentru Dorsoduro si “minte” pentru San Marco.

La carnaval, sunt asteptati sa participe in jur de 1,000,000 de turisti, prezenta confirmata si de editiile anterioare ale evenimentului. Numeroase masti vor aglomera orasul pe parcursul a 11 zile, cu precadere spre centrul acestuia, punctul cel mai fierbinte fiind, bineinteles, si in acest an, Piata San Marco.

Tot Piata San Marco va aduna si cele mai multe manifestari, de la parade si concursuri de masti si costume de carnaval, pana la expozitii de arta sau demonstratii culinare. Pe langa acestea, sunt programate si multe evenimente teatrale, performante muzicale ale unor DJ autohtoni si o serie de evenimente dedicate celor mici.
 
Organizatori
———————————————————————————————————————————————————–
Organizatorii carnavalului sunt si in acest an Venezia Marketing & Eventi S.P.A. iar site-ul oficial al evenimentului este www.carnevale.venezia.it.