Anul acesta, vremea nu prea a tinut cu turistii care au venit pentru carnaval. Frigul si ploaia a redus de buna seama entuziasmul multora dintre ei, fortandu-i sa petreaca mai mult timp prin cafenele si restaurante, prin muzee sau, in cea mai trista dintre variante, prin hotelurile in care au fost gazduiti.

Cele mai aglomerate zile au fost, cum este de la sine inteles, zilele sfarsitului de saptamana, atat cele care au marcat inceputul carnavalului (6-7 februarie), cat si cele din weekend-ul 12-14. Intre acestea, strazile intortocheaza ale acestui oras-muzeu au fost aproape pustii iar Piata San Marco abia daca aduna cateva zeci de persoane, si asta numai pe la orele amiezii.

In anumite zile, tristetea a mai fost gonita pe alocuri de cateva raze de soare, de o vizita pe insula-jucarie Burano sau de mastile colorate care asteptau pe la colturi, in speranta ca fotografii vor da intr-un tarziu peste ele, pentru a le imortaliza digital.

In mare, carnavalul de anul acesta a fost mai mult un amestec de melancolie si contemplatie, si mai putin unul al petrecerilor zgomotoase si al rasetelor in hohote dar asta nu inseamna ca a dezamagit. Venetia, indiferent de momentul in care o vizitezi sau de raceala cu care te primeste, nu poate dezamagi.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.