- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Carpatair

Carpatair [2] este o companie aeriana romaneasca care opereaza, printre altele, zboruri spre Venetia, cu plecari din Arad (de pe Aeroportul International Arad), Bacau (de pe Aeroportul International George Enescu), Bucuresti [3] (de pe Aeroportul Henri Coanda de la Otopeni), Cluj-Napoca (de pe Aeroportul International Cluj-Napoca de la Someseni), Constanta (de pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu), Craiova (de pe Aeroportul International Craiova) si Timisoara [4] (de pe Aeroportul International Timisoara).
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Compania Carpatair a fost fondata in 1999, primul sau zbor fiind pe ruta Cluj-Napoca – Venetia, in data de 26 martie, cursa care a devenit apoi regulata. In 2003, baza s-a mutat la Timisoara, iar compania a inceput sa opereze pe mai multe rute, marindu-si in acelasi timp flota, asta si ca urmare a parteneriatului cu o firma elvetiana.

In timp, Carpatair a reusit sa transforme majoritatea zborurilor charter spre Italia in zboruri regulate, exploatand nise care puteau fi deservite de aeronave cu capacitate redusa.

Astazi, Carpatair detine o flota de 18 aeronave (Saab 2000, Fokker 100 si Fokker 70), opereaza pe zece aeroporturi [5] romanesti si 18 externe, si zboara catre 28 de destinatii din 7 tari. Numarul zborurilor saptamanale este de aproximativ 350.
 
Zboruri spre Venetia
———————————————————————————————————————————————————–
Carpatair zboara spre Venetia din Bucuresti, Arad, Constanta, Cluj-Napoca, Bacau si Craiova, toate cursele operate avand o scurta escala la Timisoara. Sosirea se face pe Aeroportul Marco Polo, aflat in apropiere de Venetia, de unde se poate ajunge foarte usor in oras, cu vaporasele Alilaguna [6] sau cu autobuzul.
 
Recomandari
———————————————————————————————————————————————————–
Puteti rezerva bilete pentru cursele Carpatair pe site-ul www.carpatair.com [7] in doar cateva minute. Biletele, in sine, nu sunt scumpe, insa taxele de aeroport pot ridica destul de mult costul calatoriei. Carpatair nu este o companie low-cost, lucru care merita retinut.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Infiintata in: 1999
Baze: Timisoara
Destinatii: 28
Site: www.carpatair.com [7]