- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Cele sase cartiere ale Venetiei

Posted By Ghid Venetia On December 11, 2009 @ 6:10 pm In Cartiere,Geografie,Image,Informatii generale | No Comments

Termenul sestiere poate fi inteles in limba romana [2] ca district, raion sau cartier insa, indiferent cum il traducem si il folosim, intelesul sau ramane in toate cazurile aproximativ acelasi. Practic, sestieri sunt unitati organice ale unui oras, diviziuni definite de o anumita geografie, istorie sau, pur si simplu, administrativ.

Venetia este impartita in sase asemenea sestieri. Enumerandu-le, de la nord la sud, avem: Cannaregio, Santa Croce, San Polo, Castello, San Marco si Dorsoduro.
 
Cannaregio
———————————————————————————————————————————————————–
Pozitionat in partea de nord a Venetiei, Cannaregio este al doilea cartier al orasului ca intindere, dupa Castello, si primul ca marime a populatiei – in jur de 20,000 de locuitori. Din aceasta unitate administrativa face parte si insula San Michele [3].
 
Santa Croce
———————————————————————————————————————————————————–
Cartierul acesta ocupa partea de nord-vest a Venetiei si include portul principal al orasului, unde acosteaza de obicei navele de croaziera care ajung aici, si insula Tronchetto, care functioneaza mai mult ca o parcare pentru cei care sosesc cu masinile in zona.
 
San Polo
———————————————————————————————————————————————————–
Cartierul imprumuta numele bisericii San Polo si chiar daca este cel mai mic dintre cele sase sestieri ale orasului, este in acelasi timp si una dintre cele mai vechi zone ale acestuia.
 
Castello
———————————————————————————————————————————————————–
Castello este cel mai intins cartier al orasului, situat in partea de est a Venetiei, care s-a dezvoltat in timp in jurul santierului naval venetian Arsenale si care include si insula Sant’Elena.
 
San Marco
———————————————————————————————————————————————————–
Zona aceasta reprezinta principala tinta a turistilor care ajung in Venetia, datorita densitatii ridicate de obiective turistice [4] prezente aici. Daca amintim doar Piata San Marco [5] cu ale ei monumente istorice, intelegem de ce acest cartier este atat de importanta in economia orasului. Totodata, ca unitate administrativa, acesta include si insula San Giorgio Maggiore [6].
 
Dorsoduro
———————————————————————————————————————————————————–
Dorsoduro acopera partea de sud-vest a Venetiei si include, pe langa aceasta arie, si insula La Giudecca impreuna cu prelungirea ei, insula Sacca Fisola.


Article printed from Ghid Venetia: http://www.ghidvenetia.ro

URL to article: http://www.ghidvenetia.ro/cele-sase-cartiere-ale-venetiei/

URLs in this post:

[1] Tweet: http://twitter.com/share

[2] limba romana: http://www.ghidvenetia.ro/category/alte-informatii/ghiduri-turistice/limba-romana/

[3] insula San Michele: http://www.ghidvenetia.ro/insula-san-michele/

[4] obiective turistice: http://www.ghidvenetia.ro/obiective-turistice/

[5] Piata San Marco: http://www.ghidvenetia.ro/piata-san-marco/

[6] insula San Giorgio Maggiore: http://www.ghidvenetia.ro/insula-san-giorgio-maggiore/

Copyright © 2009 Ghid Venetia. Toate drepturile rezervate.
www.ghidvenetia.ro