Aproape de fiecare data, ultimul drum al unui venetian duce la San Michele. Insula, prin zidul de caramida aurie care o inconjoara si prin chiparosii batrani care isi ridica fruntile deasupra acestuia, promite liniste si umbra. E putin ciudat dar, dupa freamatul constant al Venetiei, chiar si cei vii pot simti chemarea…
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Cimitirul a fost proiectat de arhitectul Giovanni Antonio Selva la inceputul secolului al XIX-lea dar continua sa fie folosit si in ziua de azi. Pentru a face loc noilor veniti, mormintele vechi sunt deschise iar cei care au fost ingropati in urma cu cateva zeci de ani sunt mutati in cripta comuna.

In cimitirul San Michele se odihnesc o serie de personalitati, printre care compozitorul rus Igor Stravinsky, decedat in 1971, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura din 1987, Joseph Brodsky, mort in 1996, si poetul modernist american, Ezra Pound, plecat in lumea celor drepti in 1972.
 
Recomandari
———————————————————————————————————————————————————–
La intrarea in cimitir, vizitatorii sunt rugati sa respecte un set de reguli de bun simt, pentru a nu tulbura linistea celor morti. Tinuta trebuie sa fie adecvata, comportamentul la fel iar fotografii sunt rugati sa-si lase aparatele sa se odihneasca in timpul vizitei pe insula. Desi nu veti fi supravegheati in vreun fel si, teoretic, puteti face oricate fotografii doriti, parca e mai moral cateodata sa renuntati la amintirile digitale si sa va folositi doar ochii si memoria pentru a stoca o asemenea imagine.
 
Cum se ajunge la Cimitirul San Michele
———————————————————————————————————————————————————–
Pentru a ajunge la cimitir, luati vaporetto Linia ACTV Linia 41 sau Linia ACTV Linia 42 de la statia Fondamente Nove si coborati la urmatoarea statie, Cimitero San Michele.

 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Construit la: inceputul secolului XIX
Arhitect: Giovanni Antonio Selva
Locatie: Insula San Michele
Statie vaporetto: Cimitero San Michele
Linie ACTV: ACTV Linia 41 ACTV Linia 42
Program de vizitare: Zilnic: 07:30-16:00
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

View Larger Map

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.