In lumea asta mare si diversa gasiti orase in multe culori. Din pacate, majoritatea sunt gri, iar unele dintre cele mai bune exemple cresc chiar in jurul nostru, la umbra preocuparilor marginite pe care le avem. Muncim in cladiri cenusii pentru ca alte culori ne-ar fura cheful de munca si ne-ar aduce chef de joaca. Mergem pe strazi gri pentru ca alte culori ar lua din rigiditatea strazilor si le-ar face sa serpuiasca. Ne imbracam in haine inchise la culoare, pentru ca hainele acestea, e stiut, tin cel mai bine la murdarie.

Orasele gri nu sunt singure pe lume, asta e adevarat. Mai sunt pe glob si orase verzi, in care oamenii respira altfel, mai adanc si mai des, orase galbene, in care noaptea nu vine niciodata iar somnul e doar pauza dinaintea cafelei, orase rosii, in care totul arde la temperaturi extreme, sau orase palide, fara culoare, in care vantul bate prea puternic pentru ca aceasta sa se depuna.

Desi ape o inconjoara si o intretaie, Venetia nu este, asa cum ati putea crede, un oras in totalitate albastru. Bine, are si cerul, care ii imprumuta putin din culoarea asta, are si apa, care, la drept vorbind, e mai degraba azurie dar tot albastru se cheama, cladirile sunt de la galben la portocaliu, si mai departe, la rosu, iar cand ajungi sa vezi, in sfarsit, si ceva verde, atunci totul devine un tablou nemaipomenit, revelatia te imbratiseaza iar tu exclami bucuros: “Deci, asta inseamna multicolor!”

Bine, luati de val, ne-am lasat dusi spre momentul perfect. In fapt, lucrurile nu stau tot timpul asa in Venetia. De pilda, la rasarit sau la apus, totul e caramiziu. Si cerul, si apa, si sufletele care se plimba incalzite pe malul canalelor intortocheate. Dar nici caramiziul nu e o culoare rea…

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.