- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Feribotul

Feribotul a aparut in laguna venetiana datorita unei singure necesitati – transportul masinilor. Veti intreba acum, de unde si pana unde, si de ce ai avea nevoie de o masina in mijlocul apelor? In centrul istoric nu gasesti nici scutere, daramite masini, iar pe insule [2], ce sa faci cu ele? Ei bine, exista o insula a carei suprafata a fost suficienta pentru o retea de sosele. Este vorba despre insula Lido [3] si, in mare, acesta este motivul pentru care, in apele venetiene, navigheaza si feribotul.
 
Servicii
———————————————————————————————————————————————————–
Linia de feribot este linia ACTV Linia 17 [4], care are doar doua statii, acestea fiind chiar capetele acesteia. Una este la Tronchetto [5], insula-parcare aflata la intrarea in Venetia, iar cealalta este la San Nicolò, pe Lido. Drumul trece prin Canalul Giudecca, de unde, aflati pe puntea superioara, la inaltime, puteti admira tarmul sudic al Venetiei – Zattere, Piata San Marco [6], dar si insulele Giudecca si San Giorgio Maggiore, pe partea cealalta.

Pentru ca San Nicolò se afla in nordul insulei, odata ajunsi pe Lido, pentru a ajunge in zona hotelurilor, va trebui sa faceti drepta imediat ce coborati de pe feribot, pentru a va indrepta spre Santa Maria Elisabetta si, implicit, spre partea de sud a insulei.
 
Recomandari
———————————————————————————————————————————————————–
Feribotul este destinat atat transportului de persoane, cat si celui de automobile. Pentru ca asigura o legatura relativ rapida intre Venetia si Lido, fara statii intermediare, cu o durata de aproximativ 30 minute, il puteti folosi si ca pasageri, platind acelasi pret pe care l-ati plati si pentru un drum cu vaporasul liniei ACTV Linia 1 [7], sa spunem, a carui calatorie spre Lido poate dura de doua ori mai mult.

Daca sunteti cazati la un hotel pe Lido si ajungeti la Venetia cu masina, poate fi mult mai ieftin sa o transportati cu feribotul pe insula, decat sa o lasati intr-o parcare la intrarea Venetiei, care poate fi destul de scumpa.