Festa del Redentore 2010 se apropie cu pasi repezi. Fixata in al treilea sfarsit de saptamana al lunii iulie, festivalul religios comemoreaza sfarsitul epidemiei din 1575-1577, plaga care a ucis mai mult de o treime din populatia Venetiei.

Desi sarbatoarea este dedicata in primul rand localnicilor, foarte multi turisti ajung in Venetia an de an pentru a participa la eveniment, atrasi de aceasta traditie venetiana veche de peste 400 de ani.
 
Momente culminante
———————————————————————————————————————————————————–
In cele doua zile ale festivalului, este construit un pod de aproximativ 330 de metri care leaga malul sudic al Venetiei, Zattere, de insula Giudecca. Mii de oameni traverseaza Canalul Giudecca pe acest pod, intr-un pelerinaj solemn spre biserica Il Redentore, unde importante slujbe religiose se desfasoara in amintirea intunecatelor momente prin care a trecut orasul in secolul XVI.

Sambata, in prima seara a festivalului, venetienii se urca in barci frumos impodobite cu baloane, flori si lampioane colorate, si navigheaza spre bazinul San Marco si spre Canalul Giudecca, unde participa la un picnic exotic in mijlocul apelor.

Incepand cu ora 23:30 si pana dupa miezul noptii, un spectaculos foc de artificii lumineaza Bazinul San Marco, in admiratia multimii adunate in barci si pe malurile sudice ale Venetiei. Dupa aceea, barcile se indreapta spre case sau spre plajele de pe Insula Lido, unde venetienii asteapta venirea zorilor.

Festa del Redentore se incheie Duminica dupa-amiaza, cu mai multe curse de barci si gondole, care fac parte dintre manifestarile competitionale cuprinse sub numele de Voga alla Veneta, expresie tradusa aproximativ ca “vaslit in stil venetian”.
 
Cronica
———————————————————————————————————————————————————–
Dupa Carnavalul de la Venetia, Festa del Redentore este, probabil, cea mai mare sarbatoare venetiana si, ca la orice mare sarbatoare desfasurata in acest loc de poveste, GhidVenetia.ro va participa. Pentru ca vom fi acolo in timpul festivalului, promitem imagini si povesti noi imediat dupa intoarcerea acasa.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.