Festa del Redentore este o sarbatoare cu tema religioasa care atrage, de obicei, mii de participanti. Spre deosebire de Carnavalul de la Venetia, care este destinat, in primul rand, turistilor, Festa del Redentore este mai mult o sarbatoare a localnicilor, care incearca sa pastreze vie o traditie de peste patru secole.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Timp de trei ani, intre 1575 si 1577, o plaga nemiloasa a facut Venetia sa sufere, omorand aproximativ o treime din populatia orasului. Datorita conditiilor precare in care traiau cei aflati la marginea societatii si a unei densitatii ridicate a populatiei, epidemia s-a extins rapid si a fost greu de controlat.

Senatul venetian a decis in 1576 sa ridice o biserica dedicata lui Isus Mantuitorul (Il Redentore), ca ofranda adusa Divinitatii, in speranta ca aceasta va scapa orasul de boala. Un an mai tarziu, in Iulie, orasul a fost declarat vindecat iar venetienii au sarbatorit prin slujbe religioase si praznice intinse.

In ziua de astazi, sarbatoarea are loc, de regula, in al treilea sfarsit de saptamana din Iulie. Cu aceasta ocazie, se construieste un ponton intre Zattere si insula Giudecca, peste Canalul Giudecca, pe care oamenii il traverseaza intr-un scurt pelerinaj la biserica ridicata de Andrea Palladio, Il Redentore.

Sambata acestui weekend din Iulie prilejuieste o mare petrecere, completata seara de un spectaculos foc de artificii, iar Duminica este rezervata slujbei religioase si unei regate a gondolelor venetiene.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Aparut in: 1577
Tip eveniment: Festival religios
Calendar: 17-18 Iulie 2010 | 16-17 Iulie 2011 | 14-15 Iulie 2012
Organizator: Venezia Marketing & Eventi S.p.A.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.