Noul primar al Venetiei ales de curand este Giorgio Orsoni, un avocat in varsta de 63 de ani cu adanci radacini in solul venetian. Candidat din partea Partidului Democrat italian, acesta l-a invins in cursa pentru fotoliul de primar pe Renato Brunetta, candidat din partea partidului Forza Italia si ministru in guvernul Berlusconi.

Traind aici, Giorgio Orsoni este legat puternic de orasul acesta si are, cu siguranta, o perspectiva corecta asupra Venetiei. Cunoscandu-l atat de bine, el ar putea sa vada Venetia mai mult ca pe o valoare care merita conservata si mai putin ca pe o vaca de muls.

Sloganul sau de campanie a fost “Venetia guvernata de Roma? Nu, multumim!”, ceea ce arata destul de clar ambitia lui Orsoni de a servi, in principal, intereselor locale si abia mai apoi celor promovate de guvernul italian.

Sunt cateva lucruri pe care le-ar putea imbunatati intr-o prima faza, iar aici ne gandim, bineinteles, la bannerele enorme care zac intinse pe cateva cladiri din Piata San Marco. Daca ati fost la Venetia in ultimii doi ani, ati observat, probabil, monstruozitatea care acopera coltul sud-estic al Palatului Dogilor si care inconjoara nemilos Puntea Suspinelor.

De aceea, cu incredere in noul primar, scandam si noi “Sus Orsoni, jos bannerele!” si asteptam sa vedem ce se intampla…
 
Sursa foto
———————————————————————————————————————————————————–
www.orsonisindaco.org

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.