Relieful acestei micute insule, pe care se disting usor clopotnita si biserica San Giorgio Maggiore, reprezinta unul dintre simbolurile venetiene cel mai usor de recunoscut iar lucrul asta este, cumva, destul de logic. Turistii care ajung in cel mai fierbinte punct al Venetiei, Piata San Marco, au o singura priveliste de admirat peste apele lagunei iar aceasta este, intr-adevar, memorabila.
 
Asezare
———————————————————————————————————————————————————–
San Giorgio Maggiore se afla in sudul Venetiei, la est de insula La Giudecca si este despartita de centrul istoric venetian prin Bazinul San Marco. Distanta fata de La Giudecca este foarte mica si, de multe ori, in functie din unghiul din care privesti, poti avea impresia ca cele doua insule sunt unite.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Pana spre sfarsitul primului mileniu al erei noastre, insula a apartinut familiei nobiliare Memmo si a purtat numele de Memmia. Unul dintre membrii acestei familii, dogele Tribuno Memmo, a donat-o in 982 lui Giovanni Morosini, calugar apartinand Ordinului Benedictin.

Acesta va ridica o biserica din caramida si lemn, care va fi daramata de un cutremur in anul 1223. Abia dupa trei secole si jumatate, la 1566, va fi inceputa constructia unei noi biserici, sub ingrijirea arhitectului Andrea Palladio, iar biserica respectiva va rezista, cu mici modificari, pana in ziua de astazi.
 
Cum se ajunge pe Insula San Giorgio Maggiore
———————————————————————————————————————————————————–
Pe insula se poate ajunge cu vaporetto ACTV Linia ACTV Linia 2, pe care va puteti imbarca, cel mai bine, de la statia San Zaccaria, aflata in apropiere de Piata San Marco.
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizare hartă mărită

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.