Izolata in largul marii, la aproape 500 de metri de tarmul nord-estic al Venetiei, undeva la jumatatea drumului spre Murano, San Michele mai este denumita si Insula Mortilor. Desi pana in urma cu vreo doua sute de ani aici era un port pescaresc, insula gazduieste astazi cimitirul Venetiei.

 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Dupa ce francezii au invadat Venetia in 1797, au interzis inmormantarile pe teritoriul orasului, considerate insalubre, iar localnicii au fost nevoiti sa gaseasca o solutie. Ei s-au orientat spre cele doua insule apropiate – San Michele si San Cristoforo, pe care le-au unit in 1836 prin astuparea canalului care le despartea.

Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, insula a servit simultan atat ca cimitir, cat si ca inchisoare. Daca la ideea de inchisoare s-a renuntat dupa scurt timp, cimitirul este folosit si in ziua de azi.

 
Cum se ajunge pe Insula San Michele
———————————————————————————————————————————————————–
Pentru ca este inconjurata de apa, singura cale de a ajunge pe insula este cu vaporasul. Mai precis, puteti lua vaporetto Linia ACTV Linia 41 sau Linia ACTV Linia 42 de la statia Fondamente Nove, pentru a cobora la statia imediat urmatoare, Cimitero San Michele. De aici, dupa o vizita de cel mult o ora – pentru ca insula e micuta, veti continua calatoria, cel mai probabil, spre Murano.

Pentru ca vaporasele care ajung pe San Michele se succed cam la 20 de minute, sunt mici sanse sa va simtiti blocati pe insula.
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

View Larger Map

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.