- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Mastile venetiene

Probabil cele mai reprezentative suveniruri venetiene sunt mastile. Acestea se gasesc, literalmente, pe toate drumurile care strabat Venetia, in diverse forme si marimi, la diverse preturi, cam pentru orice capriciu si orice buzunar.

Practic, aproximativ aceleasi modele pot fi gasite atat la intrarea in Venetia, in Piazzale Roma [2], cat si in Piata San Marco [3], in inima orasului. De aceea, sfatul nostru este sa nu va grabiti sa cumparati astfel de suveniruri, pentru ca oferta este destul de generoasa si veti avea cu siguranta de unde alege.
 
Cat costa?
———————————————————————————————————————————————————–
Ca preturi, mastile care pot fi purtate pe post de breloc se gasesc undeva intre 1 € si 3 €. Cele mai mari, care pot fi purtate la ochi dar nu acopera intreaga fata, costa intre 5 si 10 € iar cele care acopera fata in intregime pot ajunge pana la 25 €.

Aici vorbim, bineinteles, de mastile “de serie”, pentru ca mai exista si acele masti [4] realizate manual de artisti – iar magazinele cu astfel de masti sunt relativ putine – care impresioneaza prin finisaje si prin materialele folosite, aratand adevarata arta din papier mâché. Acestea, insa, pot porni de la 50 € si pot ajunge pana la cateva sute.
 
Argument
———————————————————————————————————————————————————–
Culoarea si modul in care sunt decorate au facut din mastile venetiene un suvenir dorit de cei mai multi dintre turistii care ajung aici. Acestia, alimentand atat de bine cererea, au dus la dezvoltarea unei intregi industrii a intrebarilor fara raspuns.