Daca se intampla sa va aflati in aceasta perioada la Venetia, va puteti bucura de doua zile pline de muzica, dans si… cuvinte de rezistenta. Veti intreba, acum, ce legatura exista intre muzica si dans, pe de o parte, si rezistenta antifascista, pentru ca despre asta e vorba, pe de alta parte…

Ei bine, festivalul denumit MestResiste chiar asta isi propune, sa comemoreze lupta partizana antifascista intr-un cadru actual, prin spactacole de teatru, lecturi, monologuri si concerte, implicand in acest eveniment asociatii, institute culturale si grupuri comunitare.

Dintre evenimentele de Sambata, 10 septembrie, merita retinut concertul trupei ska-punk Talco, care va incepe la ora 21:00. Trupa, nascuta in beciurile din Marghera, a cucerit scenele unor festivaluri importante din Europa, prelucrand in maniera ska-punk melodii ale rezistentei antifasciste, dintre care, poate cea mai cunoscuta, ramane Bella Ciao.

Duminica, 11 Septembrie, de la ora 10:00, se va pleca din Piazza Barche intr-un mars comemorativ care va atinge cele mai importante locuri ale luptei de rezistenta din Mestre. Dupa amiaza, de la ora 16:00, cei interesati sunt asteptati in Forte Marghera, un complex fortificat aflat langa Mestre, unde, printre altele, pot asista la un monolog teatral inspirat de povestea primei partizane deportate la Auschwitz, Odina Peteani, in interpretarea actritei Marta Cuscunà.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.