Pozitionat vis-a-vis de Ca’ Pesaro, peste Canal Grande, intre Palazzo Ruoda si Rio di Noale, Palazzo Gussoni Grimani Dalla Vida este una dintre acele cladiri incarcate de istorie care sustin prin calitate arhitectonica imaginea unui oras cum altul nu-i. Iar ca Venetia sa fie un adevarat muzeu in aer liber, are fara doar si poate nevoie de fiecare dintre aceste cladiri, care, asezate una langa alta, compun un ansamblu pur si simplu fermecator.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Palatul a fost proiectat de arhitectul Michele Sanmicheli si construit in perioada 1548-1556 pentru familia Gussoni. In secolul urmator, edificiul a servit ca sediu pentru Accademia Delfica, fondata in 1647 de Francesco Gussoni.

Dupa moartea ultimului Gussoni, in 1736, palatul a fost cedat, pe linie de rudenie, familiei Minio. In 1978, cladirea a fost vanduta familiei Grimani, iar mai tarziu, in 1814, acesta a intrat in posesia familiei Dalla Vida, recunoscuti ca ultimii proprietari, inainte ca palatul sa devina bun al statului italian.

Mai putem aminti ca, intre 1614 si 1618, Palatul Gussoni Grimani a fost resedinta diplomatului englez Sir Henry Wotton, sfatuitor al Dogelui din acele vremuri si, totodata, autor al unui numar restrans de poezii si traduceri.
 
Arhitectura
———————————————————————————————————————————————————–
Fatada palatului a fost impodobita initial cu fresce ale lui Jacopo Tintoretto, inspirate din sculpturile lui Michelangelo, fresce care au disparut in timp din cauza umezelii, in timp ce curtea interioara era decorata cu fresce ale lui Giovanni Battista Zelotti care ilustrau viata lui Hercule.
 
Cum se ajunge la Palazzo Gussoni Grimani Dalla Vida
———————————————————————————————————————————————————–
Majoritatea palatelor venetiene de pe Canal Grande pot fi admirate cel mai bine de pe apa, de la bordul unui vaporas sau, de ce nu, dintr-o gondola, insa, daca simtiti ca nu va ajunge timpul pentru a le privi, cel mai bine este sa gasiti un loc pe malul opus al canalului, unde puteti zabovi atata timp cat doriti.

Cea mai apropiata statie de vaporetto, aflata pe acelasi mal cu palatul, este San Marcuola, unde opresc vaporasele liniilor ACTV Linia 1 si ACTV Linia 2. Pe de alta parte, oprirea la San Stae, aflata pe traseul acelorasi doua linii de vaporetto, poate fi mult mai convenabila, statia fiind chiar vis-à-vis de Palazzo Gussoni Grimania Dalla Vida.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Construit intre: 1548-1556
Locatie: Cannaregio 2277
Statii vaporetto: San Marcuola, San Stae
Linii ACTV: ACTV Linia 1 ACTV Linia 2
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizaţi Palazzo Gussoni Grimani Della Vida pe o hartă mai mare

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.