Palazzo Malipiero este asezat pe malul estic al Canal Grande, chiar inainte ca acesta sa se curbeze pentru a se varsa in Bazinul San Marco. Foarte aproape de Palazzo Grassi, el este despartit de acesta prin cei cativa metri ai pietei San Samuele.

Palatul este celebru, in primul rand, ca resedinta a lui Giacomo Casanova, timp de cativa ani, pe vremea cand acesta era inca adolescent. In camerele acestui palat, se pare, amantul venetian ar fi invatat arta amorului pe care o va exersa atat de tenace mai tarziu.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Palatul, cunoscut si sub numele de Cà Grande di San Samuele, a fost construit in secolul XI de familia Soranzo.

La inceputul secolului XV, palatul a intrat in posesia unei puternice familii venetiene – familia Cappello, in urma unei casatorii. Pe la jumatatea secolului XVI, familia Cappello a dispus largirea palatului si constructia fatadei orientate spre Canal Grande, care exista si astazi.

Tot in secolul XVI, printr-o alta uniune, palatul trece din posesia familiei Cappello in cea a familiei Malipiero. La fel ca si ceilalti proprietari, si familia Malipiero s-a ingrijit atent de palat, fiind responsabila pentru o serie de modificari facute dupa anul 1700.

Incepand cu secolul XIX, timp al decaderii venetiene, palatul a fost instrainat de catre cei din familia Malipiero, urmand sa treaca de la un proprietar la altul pana in 1951, atunci cand a fost cumparat de familia Barnabò. Acestia l-au restaurat in totalitate, redandu-l unui oras care, desi foarte vechi, reintinereste constant.
 
Arhitectura
———————————————————————————————————————————————————–
Construit initial in stil bizantin venetian, palatul a fost imbogatit cu un nou etaj in secolul XIV, de aceasta data intr-un stil gotic cu ferestre arcuite in forma de lance. Arhitectura gotica a etajului superior a inglobat cu succes elementele bizantine a celui de dedesubt, realizand o combinatie interesanta care poate fi observata si in ziua de astazi, mai ales pe fatada orientata spre Piata San Samuele.
 
Cum se ajunge la Palazzo Malipiero
———————————————————————————————————————————————————–
Pentru a ajunge la Palazzo Malipiero, puteti folosi vaporasele Liniei ACTV Linia 2, cu oprire la statia San Samuele, aflata in imediata vecinatate a palatului. Daca doriti sa ajungeti pe jos, veti avea nevoie, bineinteles, de o harta.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Construit in: secolul XI
Stil: Bizantin, Gotic
Locatie: San Marco 4041
Statie vaporetto: San Samuele
Linie ACTV: ACTV Linia 2
Site: www.palazzomalipiero.com
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizare hartă mărită

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

1 Comment

  1. Bungust septembrie 19, 2010 at 9:09 pm

    Felicitari. Un ghid practic si la indemana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.