Pe 19 aprilie, la Venetia, a fost inaugurat un nou mijloc de transport dedicat atat turistilor, cat si rezidentilor care fac naveta in afara orasului. Acesta se numeste People Mover si reprezinta, de fapt, un tramvai suspendat care leaga Piazzale Roma de Insula Tronchetto.

Cele doua trenuri spatioase care circula simultan au o capacitate de 200 de locuri fiecare, putand asigura in fiecare ora un flux maxim de 3,000 de persoane, numai intr-o singura directie. Biletul pentru un drum costa 1€ si poate fi cumparat de la automate amplasate in fiecare dintre cele doua statii.

Investitia de 16 milioane de euro nu este inca finalizata, urmand ca, in curand, sa fie inaugurata o a treia statie, intermediara de aceasta data, numita Marittima.

People Mover este util atat turistilor care ajung in Piazzale Roma cu autocarul iar apoi, incarcati cu bagaje, trebuie sa ia feribotul de pe Tronchetto pentru a continua calatoria spre Lido, cat si localnicilor care au masinile parcate pe Tronchetto si fac in fiecare zi naveta cu acestea in afara orasului.
 
Sursa foto
———————————————————————————————————————————————————–
www.apmvenezia.com

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.