Vom incerca sa va recomandam in perioada urmatoare o serie de trasee venetiene, structurate sub forma unor programe de o zi. Daca vi se par interesante, le puteti memora, printa, si le puteti lua cu dumneavoastra in bagaj, atunci cand plecati intr-o vacanta la Venetia.

In functie de numarul zilelor petrecute in Venetia, puteti alege, dintre cele propuse de noi, mai multe trasee de o zi pe care le puteti combina cum doriti. Daca va atrag unele in defavoarea altora, puteti schimba zilele intre ele, iar daca le gasiti prea complicate, le puteti simplifica sau adapta dupa bunul dumneavoastra plac.
 
Coordonate de baza
———————————————————————————————————————————————————–
Ca idee, toate traseele vor porni de la marginea Venetiei, din Piazzale Roma, punct de plecare ales din urmatoarele considerente:

  • majoritatea turistilor (romani) sunt cazati in partea continentala a Venetiei, in zona Mestre-Marghera, si le va fi mai usor sa o “ia de la capat”, in fiecare dimineata, din Piazzale Roma, acolo unde ajung cam toate autobuzele venite de pe continent.
  • pe langa autobuze, Piazzale Roma ofera si cele mai bune conexiuni la vaporetto, majoritatea liniilor de navigatie ACTV avand statie in aceasta zona.

Inca ceva… Fiecare program de o zi se va incheia cu un drum de intoarcere pe apa, cu vaporasul sau cu feribotul, de obicei pe Canal Grande sau pe Canale della Giudecca, pentru ca asta este cea mai naturala modalitate de a parasi Venetia, fie ca veti reveni in dimineata urmatoare pentru a o lua de la capat, fie ca va fi ultima seara petrecuta in oras, doar pana la o data viitoare.

La finalul fiecarui parcurs de o zi, veti gasi si cateva recomandari care speram sa va fie de ajutor. Vacanta placuta!

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.