Ponte del Diavolo este unul dintre cele doua poduri construite pe insula Torcello si, totodata, unul dintre cele doua poduri fara parapet care rezista inca in laguna venetiana. Celalalt pod fara balustrada se gaseste in Venetia, in cartierul Cannaregio, si poarta numele de Ponte del Chiodo.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Studii arheologice recente au aratat ca podul a fost construit in secolul XV, pe locul unui pod mai ingust care data, se pare, din secolul XIII.

Originea denumirii podului nu este inca stabilita. Daca anumiti localnici sustin ca ar veni de la supranumele unei familii locale, Diavoli, altii amintesc legenda unui pact cu diavolul pe care o tanara l-ar fi facut prin secolul XIX, in timpul ocupatiei austriece, pentru a-si recupera iubitul mort.
 
Cum se ajunge la Ponte del Diavolo
———————————————————————————————————————————————————–
Puteti calatori intre Venetia si Insula Burano cu vaporasul Liniei ACTV Linia LN (Laguna Nord). Pe Burano, va puteti imbarca pe vaporasul Liniei ACTV Linia T, care, in numai cateva minute, va va aduce pe Torcello. Mergand apoi de-a lungul canalului care leaga statia de vaporetto de centrul insulei, veti ajunge la Podul Diavolului numaidecat.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Construit in: secolul XV
Locatie: Insula Torcello
Statie vaporetto: Torcello
Linie ACTV: ACTV Linia T
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizare hartă mărită

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.