Daca sunteti in trecere prin regiune si stati doar o zi in Venetia, nu veti apuca sa vedeti foarte multe. Chiar daca orasul este micut, acesta ascunde numeroase comori pe care, intr-un timp atat de scurt, nu veti reusi sa le descoperiti. Pe de alta parte, o zi de vacanta la Venetia va permite sa punctati cele mai importante obiective turistice venetiene. Atentie, insa, pentru ca va fi o zi plina!
 
Din Piazzale Roma spre Podul Rialto
Durata estimata: 1 ora
———————————————————————————————————————————————————–
Daca ajungeti dimineata in Piazzale Roma, la intrarea in Venetia, puteti pleca pe jos in descoperirea orasului. Din Piazzale Roma, traversati Ponte della Costituzione si mergeti pe malul stang al Canal Grande, trecand pe langa Gara Santa Lucia, pana la Ponte degli Scalzi.

Aici, puteti admira Biserica Santa Maria di Nazareth (Chiesa degli Scalzi), iar apoi puteti traversa Canal Grande pe Ponte degli Scalzi, in Santa Croce, pentru a va pierde pe stradutele venetiene. Urmati tot timpul indicatoarele spre Rialto (“per Rialto”), desenate pe pereti, si nu va veti rataci.

Trecand pe langa Piata Rialto – piata de peste, pe care o veti recunoaste dupa miros, veti intra pe Ruga dei Oresi, intesata cu magazine de suveniruri, unde veti zabovi, cu siguranta, o perioada. La capatul ei, veti urca pe Podul Rialto, unde va veti opri pentru alte cateva momente, admirand una dintre cele mai frumoase privelisti pe care Venetia si Canal Grande le ofera.
 
De la Podul Rialto spre Piazza San Marco
Durata estimata: 30 minute
———————————————————————————————————————————————————–
Dupa Ponte Rialto, veti incepe sa urmati sagetile “per San Marco”, indreptandu-va, asadar, spre inima Venetiei, locul in care sunt adunate cele mai importante obiective turistice ale orasului. Pe acest traseu, mergand pe aceleasi stradute inguste care populeaza insula, veti ajunge in timp relativ scurt in Piazza San Marco.
 
Piazza San Marco
Durata estimata: 6 ore
———————————————————————————————————————————————————–
Aici, puteti vizita Palatul Dogilor (14€), puteti intra in Bazilica San Marco (gratuit), daca va incumetati sa stati la o coada destul de lunga, si puteti urca in Campanella San Marco (8€), pentru a vedea Venetia de la inaltime.

Puteti merge apoi in Piazzetta San Marco, pe malul Bazinului San Marco, pentru a admira, intr-o prima faza, cea mai reprezentativa priveliste venetiana, cea a Insulei San Giorgio Maggiore cu al ei relief binecunoscut. Din aceasta pozitie, spre dreapta, veti vedea Punta della Dogana si Biserica Santa Maria della Salute, in plan indepartat, iar la stanga, imediat dupa Palatul Dogilor, veti gasiti Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri).

Pentru a va trage sufletul si pentru a va improspata energia, va puteti aseza la unul dintre restaurantele de pe faleza, pentru a manca. Atentie, acestea nu sunt foarte ieftine, insa o vacanta de numai o zi la Venetia va da dreptul si la putin rasfat.

Daca nu va e foame sau ati mancat ceva pe drum, de la unul dintre zecile de chioscuri cu sandvisuri si produse de patiserie pe care le-ati intalnit in cale, va puteti aseza doar pentru a savura o cafea sau un spritz chiar la Caffe Florian, cea mai veche cafenea a Europei, bucurandu-va atat de interiorul impresionant al localului, cat si de atmosfera relaxata a unei dupa amieze in Piata San Marco.

Daca mai aveti suflu, cu biletul cumparat pentru Palatul Dogilor, puteti vizita si Muzeul Correr, unde veti gasi opere de arta ale celui mai important sculptor neoclasic, Antonio Canova, colectii de sculptura din perioada renascentista si capodopere ale picturii venetiene de pana in secolul XVI.
 
Din Piazza San Marco spre Piazzale Roma, pe Canal Grande
Durata estimata: 45 minute
———————————————————————————————————————————————————–
In Piazza San Marco, de la una dintre statiile aflate in apropiere, San Marco Vallaresso sau San Zaccaria Danieli, va puteti imbarca pe vaporasul Liniei ACTV Linia 1 (6.5€), care va va aduce in Piazzale Roma pe cel mai frumos traseu acvatic pe care Venetia il poate oferi.

In calatoria care dureaza mai putin de o ora, veti putea admira, de o parte si de alta a Canal Grande, cele mai frumoase palate venetiene, biserici impresionante si toate cele patru poduri care traverseaza cel mai important curs de apa al orasului.
 
Recomandari
———————————————————————————————————————————————————–

  • Puteti cumpara suveniruri din magazinele intalnite pe drum, insa trebuie sa stiti ca cele prezente in punctele turistice amintite mai sus (zona Rialto, Piazza San Marco) sunt, de obicei, mai scumpe. Aceleasi lucruri le puteti gasi si in magazinele de la marginea Venetiei, la preturi mai mici.
  • Pentru toate muzeele din Piazza San Marco, puteti cumpara un bilet in valoare de 14€, care va da dreptul sa vizitati Palatul Dogilor, Muzeul Correr, Museo Archeologico Nazionale si Biblioteca Nazionale Marciana.
  • Foarte multa lume se imbarca pe vaporetto in Piazza San Marco si este posibil ca vaporasul Liniei ACTV Linia 1 sa fie aglomerat, mai ales in timpul sezonului turistic. Daca doriti sa prindeti un loc pe scaun, eventual in fata vaporasului sau in spatele lui, pentru a putea admira in voie frumusetile Venetiei, puteti merge pe jos in directia Castello, pana la o statie mai indepartata de Piazza San Marco – Arsenale sau Giardini. Pana la Arsenale, de pilda, nu ar trebui sa faceti mai mult de un sfert de ora.

 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Buget total estimat: 50€ (bilet intrare obiective turistice, masa, vaporetto)
Durata totala estimata: 8-9 ore
Obiective turistice: Biserica Santa Maria di Nazareth, Ponte degli Scalzi, Piata Rialto, Podul Rialto, Piazza San Marco, Palatul Dogilor, Biserica San Marco, Clopotnita San Marco, Puntea Suspinelor.
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizare hartă mărită

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.