Cand parasesti Venetia, lasi in urma, neintentionat, o particica din tine. Pe de alta parte, pentru ca despartirea sa fie si mai grea, iei cu tine regrete. Acestea din urma, diferite de la un om la altul, te insotesc in fel si chip pe drumul de intoarcere acasa iar tu, pentru ca n-ai cum sa lupti impotriva lor, te lasi rascolit profund.

Unii suspina dupa timpul prea scurt pe care l-au avut la dispozitie, convinsi ca l-ar fi putut cheltui mai bine. Dar e putin probabil. Indiferent cat de strict planuiesti calatoria la Venetia si cat de bine incerci sa-ti optimizezi timpul, mereu vor ramane locuri neumblate in acest oras.

Altii plang dupa dragoste, pentru ca dragostea capata expresii frumoase in Venetia. Cupluri ajunse aici gasesc spatiul ideal pentru a se ascunde, in umbra unor ziduri vechi, pe stradute subtiri si goale, unde se nasc cele mai frumoase amintiri.

Cei mai putini si, totodata, cei mai sinceri, plang dupa senzatia de libertate pe care o pierd odata cu plecarea din Venetia. Doar aici simti ca timpul nu te poate atinge. Aici, in ritmul valurilor blande, ai mereu impresia ca plutesti, ca nimic nu te leaga de pamant, ca poti trai pentru totdeauna.

Cand parasesti Venetia, iei cu tine, fara sa vrei, si o particica din ea. Si lasi acolo, ca intr-un schimb cinstit, si cateva sperante. Una dintre acestea, mai puternica decat toate, suna frumos… Ma voi intoarce!

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

1 Comment

  1. Catrin februarie 2, 2012 at 9:48 pm

    foarte frumos 🙂 si foarte adevarat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.