- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Ristorante dalla Mora

Daca se intampla sa fiti pe Murano chiar la ora pranzului si aveti nevoie de un popas pentru a va incarca bateriile, Ristorante dalla Mora este, fara indoiala, alegerea perfecta.

Restaurantul, deschis in urma cu aproximativ 40 de ani, are o capacitate de 90 de locuri in interior si 40 de locuri pe terasa, aceasta fiind deschisa in fiecare an incepand cu luna aprilie.

In interior, ambientul este unul clasic cu influente rustice, cald si primitor, iar gazdele sunt, ca in orice restaurant italian patronat (inca) de italieni, deosebit de pitoresti.
 
Meniu
———————————————————————————————————————————————————–
Specificul restaurantului este unul mediteraneean, bazat pe peste si fructe de mare, iar bucatarii gatesc intr-un stil formidabil, cu ingrediente proaspete si gustoase oferite de laguna venetiana.

Pentru antipasto, puteti opta intre mai multe aperitive cu ton, sardine sau crabi, iar pentru primul fel, puteti alege intre spaghete cu scoici, pasticcio cu creveti si legume sau spaghete cu homari. Toate sunt excelente! La felul doi, puteti servi fructe de mare la gratar, file de biban cu legume, tipar la gratar cu mamaliguta sau sepie gatita in stil venetian. Pentru desert, recomandarile noastre sunt clasice – tiramisu sau panna cotta cu fructe de padure.

Ristorante dalla Mora se lauda si cu o selectie fina de vinuri rosii si albe provenite din podgoriile locale aflate pe teritoriul regiunii Veneto sau venite din mai indepartata Toscana.
 
Preturi
———————————————————————————————————————————————————–
Un meniu complet pentru o persoana poate costa in jur de 40-45 €, fara a pune la socoteala si vinul, insa se poate manca bine si cu mai putin. De pilda, nota pentru o portie de spaghete carbonara, inele de calamari pane si un pahar de vin sau o bere, poate ajunge undeva la 20 €.
 
Cum se ajunge la Ristorante dalla Mora
———————————————————————————————————————————————————–
Inainte de a ajunge la restaurant, trebuie sa ajungeti, bineinteles, pe Murano. Pentru aceasta, puteti folosi Linia ACTV Linia 41 [2], Linia ACTV Linia 42 [3] sau Linia ACTV Linia 13 [4], cu plecare din statia Fondamente Nove, Linia ACTV Linia 5 [5], daca plecati de la statia San Zaccaria (Jolanda), Linia ACTV Linia 18 [6], cu plecare de pe insula Lido [7] (statia Lido Sud) sau Linia ACTV Linia DM [8] – plecare din Tronchetto [9] sau Piazzale Roma. Toate liniile opresc la statia Murano Faro [10], statia cea mai apropiata de restaurant.

Odata ajunsi pe Murano, va veti intalni usor cu Rio dei Vetrai, pe malul caruia, aproape vis-a-vis de Biserica San Pietro Martire, veti gasi restaurantul.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Locatie: Fondamenta Daniele Manin, 75, Insula Murano [11]
Statie vaporetto [12]: Murano Faro
Linie ACTV: ACTV Linia 41 [2] ACTV Linia 42 [3] ACTV Linia 13 [4] ACTV Linia 5 [5] ACTV Linia 18 [6] ACTV Linia DM [8]
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizare hartă mărită [13]