Indiferent daca o vedeti din vaporetto, atunci cand treceti pe langa Insula San Michele, in drum spre Murano, sau chiar coborati pe insula pentru o privire mai atenta, veti fi uimiti de lumina pe care o degaja aceasta biserica. Iar daca ziua este una insorita, priviti cu bagare de seama spre San Michele in Isola, pentru ca albul pietrei de Istria din care e facuta s-ar putea sa va fure privirea.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Biserica initiala a fost ridicata pe acest loc in 1221 insa forma care exista astazi dateaza din a doua jumatate a secolului XV. Pentru a fi mai exacti, trebuie sa spunem ca San Michele in Isola a fost reconstruita intre 1469 si 1478 de arhitectul renascentist Mauro Codussi, printre ale carui opere se numara si Biserica San Zaccaria, Palatul Vendramin Calergi sau Torre dell’Orologio din Piata San Marco.

In 1530, arhitectul Guglielmo Bergamasco va construi in stanga bisericii o capela hexagonala iar mai tarziu, pe la 1560, celebrul sculptor si arhitect Jacopo Sansovino va aduce bisericii o serie de reparatii si adaugiri.
 
Arhitectura
———————————————————————————————————————————————————–
Biserica este construita in intregime din piatra de Istria iar stilul folosit este unul renascentist timpuriu. Practic, San Michele in Isola poate fi considerata prima constructie renascentista din zona Venetiei si probabil principala sursa de inspiratie pentru cele care ii vor urma.
 
Cum se ajunge la San Michele in Isola
———————————————————————————————————————————————————–
Sunt doua vaporase ACTV care ajung pe insula San Michele – Linia ACTV Linia 41 si Linia ACTV Linia 42. Puteti lua oricare dintre cele doua linii de la statia Fondamente Nove si, pentru a vizita biserica si cimitirul, coborati la urmatoarea statie, Cimitero San Michele.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Construita in: 1221
Reconstruita intre: 1469-1478
Stil: Renascentist timpuriu
Arhitect: Mauro Codussi
Hram: Sfantul Arhanghel Mihail (San Michele)
Locatie: Insula San Michele
Statie vaporetto: Cimitero San Michele
Linie ACTV: ACTV Linia 41 ACTV Linia 42
Program de vizitare: la data de 1 septembrie 2009, biserica era inchisa pentru restaurare
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

View Larger Map

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.