Desi este cel mai mic dintre cartierele venetiene, San Polo reprezinta probabil cea mai veche zona a orasului. Primindu-si numele de la biserica San Polo, inchinata Sfantului Apostol Pavel, cartierul este cunoscut pentru linistea pe care o ofera turistilor, pentru locurile dedicate cumparaturilor dar si pentru numeroasele restaurante in care pot fi savurate mancaruri si bauturi rafinate.
 
Asezare
———————————————————————————————————————————————————–
San Polo se intinde pe aproximativ 35 de hectare, fiind imbratisat pe doua dintre laturi de Canal Grande. La nord se invecineaza cu Cannaregio, la este cu Santa Croce, la sud cu Dorsoduro iar Podul Rialto il desparte spre vest de San Marco.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
In 1097, odata cu relocarea celei mai importante piete venetiene din Campo San Bartolomeo (San Marco), peste Canal Grande, in San Polo, zona a inceput sa fie dezvoltata ca centru comercial. Cladirile ridicate in jurul Pietei Rialto, compun astazi un complex care sta in umbra podului cu acelasi nume. Cele mai bune restaurante venetiene se aprovizioneaza de aici, pentru ca aici se gaseste cea mai variata oferta de fucte de mare si peste din regiune.

De-a lungul strazii numite Ruga dei Oresi, care coboara dinspre Podul Rialto indreptandu-se spre Piata Rialto, comerciantii de suveniruri isi expun, umar la umar, marfa, in admiratia trecatorilor care inunda, pur si simplu, aceasta parte a orasului.
 
Obiective turistice in San Polo
———————————————————————————————————————————————————–
Probabil cel mai vizitat loc din San Polo ramane Podul Rialto, unde privelistea oferita de cursul Canal Grande poate impresiona nespus la ceas de seara sau dimineata devreme, insa cartierul este renumit si pentru bisericile vechi care ii ridica inestimabil valoarea – Chiesa di San Polo, San Giacomo di Rialto, Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari sau Chiesa di San Rocco.

Pe langa acestea, mai poate fi vizitata casa dramaturgului Carlo Goldoni sau impresionanta Scuola Grande di San Rocco, cu a ei arhitectura fermecatoare. Dintre palatele ridicate pe teritoriul San Polo putem aminti Palazzo Badoer, Palazzo Barbarigo della Terrazza, Palazzo Centani, Palazzo Pisani Moretta si Palazzo Querini Dubois.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.