Talentatul domn Ripley (The Talented Mr. Ripley) nu prilejuieste doar o intalnire cu Venetia, ci ne ajuta sa descoperim o intreaga Italie, romantica, fermecatoare, care va ramane mult timp ancorata in mintea spectatorului si care il va face pe acesta sa se intoarca, din nou si din nou, in inchipuire sau aievea, catre acest pamant spectaculos din sudul Europei.

Traseul lui Ripley pe pamant italian incepe la Palermo, pe coasta de nord a Siciliei, si continua in zona Napoli, unde, pentru a ilustra fictiva localitate Mongibello, sunt folosite doua locatii – Ischia si Procida, superbe insule aflate in apropierea coastei napoletane. Insotim apoi personajele la Roma, la San Remo (filmarile au fost facute, de fapt, in localitatea Anzio din apropierea Romei), pentru ca, intr-un tarziu, ca o incununare a acestui periplu italian, sa ajungem la Venetia. Ultima parte a filmului se desfasoara aici, pe canalele subtiri venetiene sau prin palatele umbroase ale acestui oras, impletind o poveste interesanta cu un decor senzational.

Si sa nu credeti ca filmul este doar un documentar despre Italia. Nici pe de parte! Talentatul domn Ripley este un thriller suficient de bun pentru a va tine permanent conectati. Actori ca Jude Law, Gwyneth Paltrow, Philip Seymour Hoffman sau Cate Blanchett fac povestea sa respire adanc, insa laurii ii primeste, in primul rand, Matt Damon, al carui rol te ridica si te coboara de prea multe ori pentru a nu te impresiona profund.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Titlu: Talentatul domn Ripley/ The Talented Mr. Ripley
Regizor: Anthony Minghella
Actori: Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Philip Seymour Hoffman, Cate Blanchett
An: 1999

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.