Incepand cu 24 August 2011, primaria Venetiei a impus o taxa vizitatorilor care sunt cazati peste noapte pe teritoriul orasului. Decizia a fost luata de Consiliul Municipal in luna iunie, anul acesta, dupa ce guvernul italian trecuse prin parlament o lege care le permitea municipalitatilor locale sa perceapa taxe turistice in vederea finantarii si intretinerii zonelor istorice.

Taxa, care va fi platita doar de turisti, nu si de localnici, va fi aplicata pentru primele cinci nopti consecutive de cazare in Venetia, atat pe insule, cat si in centrul istoric sau pe continent. Tarifele vor varia in functie de sezon, de locatie si de tipul de cazare (hotel, b&b, camping etc.).

Copiii cu varste de pana in 10 ani nu vor plati aceasta taxa iar cei cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani vor plati doar jumatate din suma. Turistii care vor fi cazati in hoteluri pentru tineri detinute de municipalitate vor fi scutiti, de asemenea, de plata acestei taxe, la fel ca si ghizii unor grupuri formate din cel putin 25 de persoane.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.