Prin “Venetia” intelegem, aici, doar centrul istoric al orasului sau, daca vreti, insula principala, pastrand pentru o data ulterioara alte cateva lucruri interesante pe care le-am putea face pe insulele venetiene sau, de ce nu, chiar pe continent.

In topul acesta, am incercat sa adunam mai degraba experiente si mai putin locuri sau obiective turistice, fara a tine cont de costul pe care acestea il presupun. Acum, daca am reusit, poate ne spuneti dumneavoastra…

5. Vizita in Piata San Marco
Durata estimata: 1 ora; Buget estimat: 0€
———————————————————————————————————————————————————–
Revenim in aceeasi piata, pe aceleasi drumuri binecunoscute, pentru a o vedea, de data asta, goala, dimineata foarte devreme, cand e imbracata in ceata si maturatorii razleti sunt singurele fiinte din zona.

Putem repeta experienta si noaptea, dupa ora 12:00 sau chiar mai tarziu, cand linistea se lasa iar noi ne simtim privilegiati, de parca enorma curte a dogilor venetieni ar fi fost rezervata doar pentru noi.

4. Plimbare cu gondola
Durata estimata: 40 minute; Buget estimat: 80-100€
———————————————————————————————————————————————————–
Daca cei 80-100€ pe care ii veti plati pentru un asemenea serviciu nu va sperie atat de rau sau daca sunteti suficient de multi (maxim sase) pentru a imparti aceasta suma intr-un mod satisfacator, plimbarea cu gondola, la Venetia, ramane obligatorie.

O astfel de experienta, plasata undeva la apus, pe canale ascunse si linistite, sub bagheta unui gondolier priceput, merita cu prisosinta. Pe de alta parte, nu trebuie sa va lasati furati de un romantism absolut in momentul in care veti discuta cu gondolierul costul plimbarii, asta, bineinteles, inainte de a va urca in barca.

3. Ascensiune in Clopotnita San Marco
Durata estimata: 20-30 minute; Buget estimat: 8€
———————————————————————————————————————————————————–
Daca nu va e teama de inaltime si exact asta cautati, puteti urca cu liftul in cea mai inalta cladire din oras, Campanile di San Marco, pentru a vedea Venetia de sus, de la o altitudine de 99 de metri, timp de vreo jumatate de ora.

In alta ordine de idei, ar fi bine sa nu va prinda ora fixa in turn, pentru ca sunetul produs de clopotele lui s-ar putea sa va streseze iremediabil urechile si sa transforme acest act intr-o experienta mai putin placuta.

2. Plimbare pe stradutele venetiene
Durata estimata: 4-5 ore; Buget estimat: 0€
———————————————————————————————————————————————————–
Daca sunteti obisnuiti cu mersul pe jos iar incaltamintea pe care o purtati este indeajuns de comoda, puteti pleca intr-o plimbare mai lunga pe stradutele venetiene, pentru a descoperi macar o parte din paienjenisul de alei care intretaie orasul.

Va sfatuim sa scapati de multime si aglomeratie pe stradutele ascunse din Cannaregio, unde viata este traita, in mare parte, ca acum cateva sute de ani, iar oamenii locului sunt mai autentici. Asta, spre deosebire de zonele centrale frecventate de turisti, mai comerciale, unde localnicii sunt orientati, sa spunem, spre un castig mai usor.

1. Croaziera pe Canal Grande
Durata estimata: 45 minute; Buget estimat: 6.5€
———————————————————————————————————————————————————–
O croaziera lenta pe Canal Grande, intr-un vaporas de preferinta gol, reprezinta, probabil, cea mai frumoasa experienta pe care Venetia o poate oferi.

In numai 45 de minute, pret de vreo 4 kilometri dispusi in forma de “S” intors, din Piazza San Marco si pana in Piazzale Roma, vom avea acces la privelisti de vis, vom vedea de-a lungul malurilor cele mai importante palate venetiene, cele mai frumoase poduri si cele mai impresionante biserici, la un cost neinsemnat – pretul unui bilet de vaporetto.

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.