Incepand cu 1985, Parlamentul European confera anual titlul de Capitala Europeana a Culturii unui oras care se obliga sa organizeze pe parcursul unui an intreg o serie de evenimente culturale majore, dedicate intregului continent. Din 2007, titlul este oferit atat unui oras din Europa occidentala, cat si unuia din Europa centrala sau de est.

Unul dintre scopurile acestui program este acela de a revitaliza turistic si economic o anumita regiune urbana, printr-o serie de evenimente culturale si un aport de turisti adusi in zona de acestea. Ca exemplu, Genova, Capitala Europeana a Culturii in 2004, a organizat nu mai putin 439 evenimente in acel an, la care au fost inregistrati aproape 3 milioane de participanti, veniturile totale generate de acestia ridicandu-se la aproximativ 220 milioane €.

Capitale Europene ale Culturii au mai fost alese, de pe teritoriul Italiei, Florenta (in 1986), Bologna (in 2000) si Genova (in 2004). Pentru 2019, urmatorul an in care Italia va da o noua Capitala Culturala Europeana, Venetia a hotarat sa candideze alaturi de Ravenna, Siena, Palermo, L’Aquila, Amalfi, Brindisi, Matera si Terni. Sa-i uram succes!

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.