Mergand pe Riva degli Schiavoni, de-a lungul falezei care margineste Castello in partea de sud, veti ajunge la intersectia cu Via Garibaldi, imediat dupa ce treceti de Museo Storico Navale. Un adevarat bulevard dupa standardele venetiene, Via Garibaldi aduna mai multe restaurante traditionale, baruri si cafenele, magazine de suveniruri si magazine alimentare, toate oferind preturi mai mici decat in restul Venetiei.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Strada a fost construita, se pare, in 1808, la ordinul lui Napoleon, prin umplerea unui canal mai larg. Aceasta urma sa ofere, printre altele, acces la Gradinile publice venetiene, planuite de acelasi imparat francez.

Intrarea in Giardini Pubblici se gaseste mai jos, pe Via Garibaldi, marcata de frumoasa statuie din bronz a celebrului revolutionar italian, Giuseppe Garibaldi, cel care a imprumutat si numele strazii. La capatul acesteia, se gaseste Biserica San Pietro di Castello, catedrala a Venetiei din 1451 pana in 1807.
 
Cum se ajunge la Via Garibaldi
———————————————————————————————————————————————————–
Din Piazza San Marco, puteti ajunge si pe jos la Via Garibaldi, mergand de-a lungul falezei, spre gradinile publice. Drumul nu este tocmai scurt dar este placut, zona linistindu-se pe masura ce va indepartati de forfota Pietei San Marco.

Daca vreti sa ajungeti pe apa, cu vaporasul, in functie de zona din care veniti, puteti folosi liniile ACTV Linia 1, ACTV Linia 51, ACTV Linia 52, ACTV Linia 61, ACTV Linia 62, coborand la statia Giardini, ACTV Linia 41 sau ACTV Linia 42, cu oprire la statia Giardini Biennale, sau linile sezoniere ACTV Linia 2 si ACTV Linia 8, pe timpul verii, cu oprire tot la Giardini.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Construita in: 1808
Locatie: Castello
Statie vaporetto: Giardini, Giardini Biennale
Linie ACTV: ACTV Linia 1 ACTV Linia 2 ACTV Linia 8 ACTV Linia 41 ACTV Linia 42 ACTV Linia 51 ACTV Linia 52 ACTV Linia 61 ACTV Linia 62
 
Harta
———————————————————————————————————————————————————–

Vizualizare hartă mărită

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.