- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Vogalonga, editia numarul 36 – 23 Mai 2010

A 36-a editie a celebrei curse de barci [2] cu vasle, Volagonga, se va desfasura in data de 23 Mai 2010 in apele lagunei venetiene, pe o ruta a carei lungime masoara peste 30 kilometri. Cel mai important eveniment din calendarul Voga alla Veneta, Vogalonga [3] aduna, an de an, din ce in ce mai multi participanti.
 
Reguli
———————————————————————————————————————————————————–
La editia de anul acesta, sunt asteptate sa participe persoane trecute de 16 ani, cursa fiind deschisa oricarui tip de barca cu vasle, indiferent de greutate, marime sau numar de vaslasi.

Inscrierea se poate face in perioada 10-22 Mai, atat la sediul organizatorilor – Ca’ Farsetti, Riva del Carbon, San Marco [4] 4136 (tel: +39 338 7011864, fax: +39 041 5200771), cat si online, la urmatoarea adresa web: www.vogalonga.com. Pentru a participa la cursa, fiecare participant trebuie sa achite o taxa in valoare de 18€.
 
Ruta
———————————————————————————————————————————————————–
Startul va fi dat in jurul orei 09:00, printr-o salva de tun, in Bazinul San Marco. Barcile vor naviga apoi prin Canalul Giudecca si vor trece, in drumul lor, pe langa Insula Sfanta Elena, Insula Vignole, Sant’Erasmo si San Francesco del Deserto.

La mijlocul rutei, participantii vor ocoli Insula Burano si se vor intoarce pe langa Mazzorbo, Madonna del Monte si San Giacomo in Paludo. Ajungand in Murano, cursa va continua pe marele canal al insulei, iar apoi se va indrepta spre Venetia.

Dupa ce vor intra in oras prin Canalul Cannaregio [5], participantii se vor intrece pe Canal Grande [6] pana la linia de sosire, marcata de Punta della Dogana.
 
Premii
———————————————————————————————————————————————————–
Vogalonga nu este, practic, o intrecere si, de aceea, premiile vor fi mai mult simbolice pentru cei care termina cursa. Acestia vor primi un certificat al participarii lor la editia din 2010 si o medalie comemorativa.
 
Sursa foto si informatii
———————————————————————————————————————————————————–
Mai multe informatii despre editia de anul acesta a cursei, puteti gasi pe site-ul www.vogalonga.com [7].