In fiecare an, cam in a doua jumatate a lunii Mai, apele Venetiei gazduiesc una dintre cele mai iubite sarbatori locale, Vogalonga. Aceasta poate fi privita si ca un eveniment sportiv, pentru ca este, practic, o cursa a barcilor cu vasle, desfasurata in jurul insulelor lagunei, pe o distanta de aproximativ 30 km.

Acest maraton al barcilor fara motor nu are castigatori sau, daca vreti, castigatori sunt toti cei care participa. E un prilej de a face miscare atat pentru localnici, cat si pentru vaslasi veniti din alte parti ale Italiei sau, de ce nu, chiar din alte parti ale lumii, pentru ca intrecerea nu limiteaza participarea nimanui.
 
Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
In 1974, cativa prieteni si-au propus organizarea unei mici regate in apele lagunei venetiene. Nimeni nu isi imagina atunci ca acest demers va avea un asemenea efect in timp, ajungand astazi o competitie care implica atat de mult orasul si imprejurimile.

Daca la prima editie a cursei, care a avut loc pe 8 Mai 1975, au fost prezente circa 500 de ambarcatiuni si peste 1500 de vaslasi, peste mai bine de 30 de ani, la editia din 2007, aveau sa participe mai bine de 1500 de barci si aproape 6000 de persoane.

Vogalonga este, practic, un manifest impotriva barcilor cu motor care polueaza laguna si, la o scara mai larga, un semnal de alarma tras pentru a responsabiliza o populatie entuziasmata de evolutia tehnologica, care insa pierde din vedere efectele adverse care vin cu aceasta.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Aparut in: 1975
Tip eveniment: Sportiv
Calendar: 23 Mai 2010 | 12 iunie 2011 | 27 Mai 2012
Site: www.vogalonga.com

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.