- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Vremea la Venetia in Aprilie

In Venetia, chiar si luna Aprilie mai poate pastra, cel putin in prima ei parte, racoarea iernii trecute. Chiar daca temperaturile cresc, in medie, cu cateva grade bune fata de luna Martie, serile si diminetile pot fi inca friguroase, in ciuda soarelui care se chinuie sa-si reintre in drepturi.

Conform Weather.com, temperatura medie maxima din luna Aprilie este de 16°C, in timp ce temperatura minima medie se stabileste in jurul valorii de 8°C. Nivelul precipitatiilor creste, stabilindu-se, conform datelor istorice, undeva pe la 63.5 l/m².

Pe scurt, sa aveti in bagaje si haine mai groase dar nu atat de groase incat sa nu puteti respira in ele, pantofi comozi pentru plimbari mai lungi, pentru ca si zilele va vor oferi timpul necesar pentru asa ceva, si nu uitati un lucru… In luna Aprilie este sarbatorit, de regula, Pastele, cu ocazia caruia cam toata Europa se bucura de o mini-vacanta. In conditiile in care foarte multa lume ajunge la Venetia in aceasta perioada, poate ar fi bine sa evitati chiar dumneavoastra weekend-ul in cauza.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Temperatura maxima (medie): 16°C
Temperatura minima (medie): 8°C
Precipitatii [2]: 63.5 l/m²