Pentru venetieni, luna August este luna concediilor. Multi dintre acestia isi fac bagajele si pleaca din oras spre alte destinatii, lasand Venetia pe mana turistilor. De aceea, in luna August, puteti gasi mai ales in zonele rezidentiale, multe cladiri, restaurant si magazine inchise, in special cele destinate localnicilor. Nu aveti insa motive de ingrijorare… Afacerile destinate turistilor raman in functiune si in aceasta perioada.

Chiar daca vara, multi turisti stau departe de Venetia, speriati de mirosul puternic al canalelor venetiene, ar fi bine sa stiti ca situatia nu este chiar atat de rea precum se povesteste. In anumite zone mai ascunse, de-a lungul canalelor mai micute care nu comunica direct cu canalele mai mari, puteti percepe, intr-adevar, un subtil miros de alge, insa nimic suficient de puternic pentru a va strica buna dispozitie.

La Venetia, dupa o luna Iulie fierbinte, urmeaza o luna August cu temperaturi la fel de ridicate. Maximele medii inregistrate de Weather.com in ultimii ani se invart in jurul valorii de 27°C, in timp ce minimele medii oscileaza in apropierea temperaturii de 17°C.

Luna August este a doua cea mai ploioasa luna din an, dupa luna Noiembrie, cu un nivel al precipitatiilor de 83.8 l/m². Asta nu trebuie sa va ingrijoreze prea mult, pentru ca ploile, chiar daca dese, sunt de scurta durata, iar soarele are suficienta putere sa usuce totul, dupa aceea, in numai cateva minute.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Temperatura maxima (medie): 27°C
Temperatura minima (medie): 17°C
Precipitatii: 83.8 l/m²

Author: Ghid Venetia

Posted on Categories Gallery

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.