- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

Vremea la Venetia in Iunie

In luna Iunie, odata cu inceputul verii venetiene, vremea devine cu adevarat calduroasa si umeda. Soarele este prezent mai tot timpul iar plimbarile lungi prin Venetia, mai ales in miezul zilei, pot deveni obositoare.

Conform temperaturilor medii inregistrate in ultimii ani de Weather.com, maximele lunii Iunie oscileaza in jurul valorii de 24°C, in timp ce minimele se situeaza in apropierea valorii de 16°C.

De obicei, ploi scurte racoresc atmosfera dupa o zi calduroasa. Unele dintre acestea se pot transforma chiar in furtuni marunte, insotite de descarcari electrice spectaculoase, insa nu aveti motive de ingrijorare. Daca va programati concediul in Iunie, la Venetia, veti primi si portia consistenta de soare pe care o asteptati.

Nivelul precipitatiilor din aceasta luna atinge aproximativ 76 de litri/metru², urcand luna Iunie pe pozitia a treia in topul lunilor care inregistreaza cele mai multe precipitatii [2], dupa Noiembrie si August.

Iunie aduce cele mai lungi zile si cele mai scurte nopti din an, oferindu-va aproximativ 15 ore si 30 minute de lumina in fiecare zi, suficiente pentru a descoperi Venetia asa cum trebuie. Solstitiul de Vara este fixat pe data de 21 Iunie, atunci cand cea mai lunga zi din an va avea 15 ore 40 minute si 36 secunde.
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Temperatura maxima (medie): 24°C
Temperatura minima (medie): 16°C
Precipitatii: 76.2 l/m²