- Ghid Venetia - http://www.ghidvenetia.ro -

www.Comune.Venezia.it

Sa spunem ca site-ul acesta reprezinta vocea oficiala a Venetiei iar informatiile gasite aici sunt garantate si va puteti baza pe ele. De ce? Pentru ca este vorba chiar despre site-ul primariei venetiene.

Iar daca va e teama ca nu va veti descurca in limba italiana, nu va ingrijorati. Site-ul are si o varianta in limba engleza [2].
 
Pe scurt
———————————————————————————————————————————————————–
Pe www.comune.venezia.it [3] gasiti informatii referitoare la structura si deciziile luate de municipalitate dar si informatii de contact [4] pentru principalele institutii publice, toate adunate in sectiunea Comune (Municipality). In sectiunea Turismo (Tourism), puteti gasi detalii legate de evenimentele organizate in zona, o harta interactiva a Venetiei dar si posibilitatea de a urmari prin webcam doua din punctele fierbinti ale orasului, Piazza San Marco [5] si Podul Rialto [6].

In Cultura (Culture), sunt enumerate institutiile culturale venetiene, impreuna cu programul evenimentelor de acelasi tip, in timp ce sectiunile Io sono (I am) si Mi interessa (Your life) cuprind informatii clasificate dupa anumite tematici (pentru soferi, pentru straini, pentru turisti).

In concluzie, site-ul aduna la un loc o serie de informatii utile [7] nu doar localnicilor, ci si turistilor care se gandesc sa calatoreasca in zona. Pentru mai multe informatii care v-ar putea ajuta in planuirea unei vacante la Venetia, nu ar strica sa luati in considerare si aceasta resursa.